Raluca Abrihan

Bittnet a cumpărat GECAD NET, firmă controlată de omul de afaceri Radu Georgescu, cu 600.000 euro

Thumbnail

Bittnet, firmă de IT fondată de fraţii Cristian şi Mihai Logofătu anunță finalizarea tranzacției de preluare integrală a GECAD NET, companie fondată şi controlată până acum de antreprenourl Radu Georgescu. Odată cu această achiziție, Bittnet vizează dublarea cifrei de afaceri, până la 10 milioane de euro, dar și extinderea de șase ori a bazei de clienți.

Valoarea tranzacţiei este de circa 600.000 de euro, potrivit declaraţiilor unuia dintre cei doi fondatori Bittnet.

"Am derulat o emisiune de obligaţiuni special pentru această achiziţie. Am ridicat un milion de euro pentru această achiziţie şi pentru asigurarea finantării companiei, ulterior", a mai declarat Cristian Logofatu, fondator şi CFO Bitnett, pentru StartupCafe.

Gecad Net, companie infiinţată de omul de afaceri Radu Georgescu, a fost înfiinţată în urmă cu circa 25 de ani. Compania specializată în comercializarea şi implementarea aplicaţiilor software a înregistrat o cifra de afaceri de 4,2 milioane euro, în crestere cu 15% faţa de 2014, dar a avut pierderi de circa 200.000 de euro, potrivit Ministerului de Finante.

Antreprenorul în serie Radu Georgescu a fondat în urmă cu 25 ani GECAD Group (transformată ulterior în Gecad Ventures), din care face parte şi Gecad Net, prin care a făcut de-a lungul celor peste două decenii câteva exituri importante, precum vânzarea software-ului antivurus RAV (in 2003), către Microsoft, în 2010, prin vânzarea companiei ePayment (cunoscută azi sub numele PayU România) către grupul Naspers, a urmat apoi Axigen (furnizorul de tehnologie în domeniul comunicarii prin email, achiziţionat de un grup de antreprenori români), iar în 2013, vânzarea furnizorului de soluţii şi servicii pentru distribuţia electronica de software, Avangate către fondul american de investiţii Francisco Partners.

„Suntem de părere că piața IT din România trebuie să treacă printr-un proces de consolidare, așa cum se întâmplă la nivel global în aproape toate domeniile. Promisiunea din 2016 de a urmări toate oportunitățile de consolidare în acord cu modelul și valorile noastre de business a putut fi pusă în aplicare în 2017, când un context favorabil a dus la achiziția GECAD NET”, a mai spus Cristian Logofătu.

Parallax

Vizualizari
2476
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri