Raluca Abrihan

Bittnet vrea să investească peste jumătate de milion de euro în alte două firme româneşti de IT

Thumbnail

Bittnet, firmă IT fondată de fraţii Cristian şi Mihai Logofătu, anunţă că întenţionează să învestească 520.000 euro, în total, în două firme locale de tehnologie, după ce la finele anului trecut a cumpărat GECAD NET, compania fondată de antreprenorul Radu Georgescu.

 

Bittnet ar urma să cumpere 55% din capitalul social al firmei româneşti Elian Solutions SRL, furnizăr de soluţii ERP, cu 120.000 euro şi 25% din acţionariatul Equatorial Gaming SRL, printr-o finanţare (creditare) suplimentară a societăţii cu până la 400.000 euro, potrivit Convocatorului Adunării Generale a Acţinarilor făcut public de compania listată la BVB.

“Am declarat încă din 2016 că în opinia noastră piața de IT românească trebuie să treacă printr-un proces de consolidare, aşa cum se intampla la nivel global in toate domeniile, nu doar în IT.

Promiteam atunci ca vom urmări astfel de oportunități de consolidare, dacă se dovedesc a fi consistente cu modelul și valorile companiei noastre. În 2017 am propus şi implementat o achiziție (GECAD NET) care a dublat cifra de afaceri şi a crescut semnificativ valoarea companiei. În 2018 continuăm aceasta activitate, propunand acţionarilor extinderea companiei prin achiziţii pe ambele linii de business: atât pe zona de training cât şi pe zona de integrare. În cazul de faţă vorbim de o investiţie într-o companie care îmbina experienta de training cu tehnologia şi învatarea prin joc”, spune Cristian Logofătu, despre Equatorial Gaming SRL.

Equatorial a dezvoltat o platformă web ce permite companiilor să obţină rezultate remarcabile în zona de softskills, dezvoltare personală şi dezvoltare departamentală sau colaborare interdepartamentală, aplicând conceptul de joc în viaţa reală cu recompense în platforma virtuală.

Firma a înregistrat venituri de peste 3 milioane de lei în ultimii ani, potrivit Bittnet, iar pentru anul în curs compania estimează un profit de pete 70.000 euro.

Potenţialul acestei achizitii este dat, pe lângă extinderea la nivel naţional în Romania, de posibilitatea internaţionalizării produsului Equatorial Marathon prin licenţiere in Europa şi ulterior în alte geografii. - mai anunţă fondatorul Bittnet.

Cele două tranzacţii vori fi discutate în Adunarea Generală a Acţionarilor ce va avea loc pe data de 25 aprilie.

Mai urmează şi alte achiziţii?

Suntem într-o perioadă în care mulţi înţelg oportunităţile de consolidare a peţei. Pe de altă partă, nu vom fi nesăbuiţi cu banii. Vom investi doar în soluţii uşor de integrat (în Bittnet) – a mai spus Cristian Logofătu, pentru StartupCafe.

Bittnet este o companie antreprenorială românească, din sectorul IT, înfiinţatî în 2007.

Citeşte şi:

Bittnet a cumpărat GECAD NET, firmă controlată de omul de afaceri Radu Georgescu, cu 600.000 euro

Parallax

Vizualizari
2080
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri