Claudiu Zamfir

Pagina de aplicare IMM Invest trimitea marți seara la site-ul aici.gov.ro, folosit și la șomajul tehnic

Thumbnail

Vechea pagină de înscriere la programul IMM Invest România, imminvest.ro, operată de Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM, avea, marți  seara, un link prin care trimitea firmele să se înscrie în programul de creditare pe portalul aici.gov.ro, fără însă ca înscrierea să fie lansată într-adevăr.

„Programul National de Sustinere a Intreprinderilor Mici si Mijlocii IMM INVEST ROMANIA Pentru inscriere intrati aici ”, anunța , de marți seara, pagina imminvest.ro. Ulterior, linkul a mesajul cu link-ul către aici.gov.ro a dispărut, dar am apucat să facem un print screen.

Thumbnail

Vineri seara nu se putea aplica (încă) la programul IMM Invest nici de pe portalul aici.gov.ro (probabil pentru că sistemul nu era gata la momentul în care StartupCafe a accesat pagina).
 
Portalul aici.gov.ro a fost realizat recent de către Autoritatea pentru Digitalizarea Românei din subordinea Guvernului, cu sprijinul Telekom și BitHat. Platforma web a fost realizată de Aurachain și Asociația pentru Tehnologii Avansate. Pe platforma aici.gov.ro s-au făcut aplicațiile pentru șomajul tehnic plătit de stat, de exemplu.

Thumbnail

Reamintim că platforma imminvest.ro, la care firmele mici și mijlocii (IMM) din România au fost chemate să aplice la programul de creditare cu garanții de stat și dobânzi zero o perioadă, s-a blocat, vineri, 17 aprilie, la scurt timp după lansarea oficială a sesiunii de înscrieri.

Domeniul imminvest.ro a fost rezervat de FNGCIMM în data de 19 martie 2020 (expiră pe 2 aprilie 2021). În urma incidentului de vineri, Serviciul de Telecomunicații Speciale a anunțat că a demarat preluarea site-ului pe infrastructura STS, la cererea FNGCIMM.

La solicitarea Ziare.com, FNGCIMM a comunicat ca platforma a fost realizată în parteneriat cu firma S&T Romania. „Dezvoltarea si implementarea nu au implicat costuri din partea FNGCIMM", a mai spus Fondul.

"S&T Romania SRL a pus la dispozitia FNGCIMM, cu titlu de utilizare gratuita, pe toata durata starii de urgenta instituita, asa cum a fost prelungita (...) si pe o perioada suplimentara de 1 luna dupa incetarea starii de urgenta, a unei solutii de tip Portal (www. https://www.imminvest.ro) care asigura interactiunea si schimbul de informatii/documente intre companiile mici si mijlocii din Romania, FNGCIMM si Bancile inrolate, banci care ofera credite acestora.

Pe toata durata starii de urgenta instituita, asa cum a fost prelungita (...) si pe o perioada suplimentara de 1 luna dupa incetarea starii de urgenta, toate resursele necesare utilizarii acestei aplicatii sunt asigurate de catre S&T Romania, inclusiv servicii de mentenanta si suport gratuite", a mai comunicat Fondul, citat de Ziare.com .

Așadar compania S&T urma să asigure gratuit resursele necesare utilizării platformei timp de 1 lună după încetarea străii de urgență, adică până la jumătate alunii iunie 2020 (din câte spune FNFCIMM).  Dar tot Fondul arătase anterior că „aplicatia va ramane deschisa pana la sfarsitul acestui an”, adică 6 luni după expirarea serviciilor gratuite.

Cine este S&T România SRL? Compania a fost fondată în anul 2006 și este deținută de firmele Computer Betting Company GMBH și S&T AG, din Austria. În anul 2018 a avut o cifră de afaceri de aproape 135 milioane lei și pierderi de 3,4 milioane de lei, cu un număr mediu de 142 de angajați, conform datelor oficiale colectate de Termene.ro .

În perioada 2007-2019, compania din București a avut 1204 contracte de achiziții publice câștigate, conform datelor colectate de Termene.ro. Numai în anul 2019 a avut 82 de contracte de achiziții publice, în valoare totală de 46,6 milioane lei.

Conform HotNews.ro, pe 7 aprilie 2020, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ) a atribuit un contract cu o valoare finală de 52.522.947 lei (cu TVA) pentru realizarea unui sistem IT de management al audierilor către asocierea formată din firmele: S&T Romania ( lider de asociere) și Trencadis Corp ( asociat) și subcontractori Bithat Solutions și Video Technic Systems.

Contractul, finanțat din fonduri UE, a fost lansat în licitație deschisă în luna august a anului trecut, dar în mod ciudat la procedură nu a fost primită decât o singură ofertă - cea a asocierii de firme enumerate mai sus, asociere care a și câștigat în final acest contract - mai scrie HotNews.ro.

În martie 2018, director general al S&T Romania SRL a fost numită Nicoleta Macovei, fostă directoare în cadrul subsidiarei românești a furnizorului polonez de software Asseco.

 

Parallax

Vizualizari
9547
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri