Denisa Crăciun

Aplicația de transport de persoane Bolt ajunge la Satu Mare

Bolt

Aplicația Bolt, de transport de persoane în sistem de ride-hailing, se extinde în România și ajunge să fie prezentă în 29 de orașe și localități, potrivit unui comunicat transmis StartupCafe.ro.

Astfel, începând de joi, și șoferii din Satu Mare pot face bani oferind servicii de transport prin intermediul aplicației Bolt. 

„Bolt este liderul pieței de transport la cerere din România, fiind prezent acum în 29 de orașe majore din țară, iar cu lansarea de la Satu Mare vrem să consolidăm această poziție. Acest efort se încadrează în misiunea noastră de a oferi opțiuni de transport alternativ accesibil, sigur și sustenabil pentru cât mai mulți utilizatori la nivel național”, a declarat Adrian Zodie, Senior Operations Manager, Bolt România.

Prețul curselor Bolt din Satu Mare începe de la 10 lei, iar în luna noiembrie, pasagerii vor avea reduceri de până la 50%. 

Startup-ul estonian spune că serviciul său este „și o oportunitate pentru cei care își doresc o sursă de venit suplimentară și un program flexibil”. Șoferii interesați să colaboreze cu Bolt se pot înscrie contactând direct compania pe email, la romania-driver@bolt.eu, unde vor fi informate despre condițiile pe care trebuie să le îndeplinească și procedurile pe care trebuie să le urmeze pentru a deveni șoferi parteneri Bolt.

Cine este Bolt, unicornul european cu prezență în România

Lansată în 2013 la Tallinn, de Markus Villing, un programator estonian care pe atunci avea 19 ani, aplicația Bolt a pătruns în România în 2016, când încă se numea Taxify, mai întâi în București.

La început, Bolt oferea doar servicii de ride-hailing și cu timpul s-a extins cu servicii de livrare de mâncare, închirieri de trotinete electrice, livrare de produse alimentare și nealimentare (Bolt Market) și cu divizia de software development, care deservește toate subsidiarele din Europa ale companiei.

Acum, startup-ul de transport a ajuns un gigant internațional, evaluat la peste 7,4 miliarde de euro. 

Firma bucureșteană Bolt Services RO SRL a avut venituri totale de 47,7 milioane de lei (9,65 milioane euro) în anul 2021, în creștere cu 52,3% față de anul 2020, conform datelor oficiale raportate de companie.

De asemenea, profitul Bolt România a fost de 2,23 milioane de lei (450.000 euro) în anul 2021, în creștere cu 10,6% față de 2020.

În prezent, Bolt are peste 150 de milioane de utilizatori în peste 45 de țări și peste 500 de orașe din Europa și Africa.

Parallax

Vizualizari
87
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri