Claudiu Zamfir

Bolt intră pe piața de închirieri auto

Thumbnail

Aplicația de transport de persoane Bolt intră pe piața de închirieri de mașini, printr-un nou serviciu, lansat momentan doar în țara de origine, Estonia, dar pe care vrea să-l extindă în Europa.

Noul serviciu de car-sharing, Bolt Drive, va permite utilizatorilor să închirieze rapid o mașină, prin aplicația de pe telefonul mobil.

Utilizatorii văd pe o hartă cele mai apropiate vehicule și rezervă o mașină. Ei pot începe călătoria deblocând mașina cu un telefon mobil și o pot încheia oriunde în oraș, într-o zonă indicată în aplicație.

De asemenea, utilizatorii nu trebuie să plătească separat pentru parcare sau combustibil.

Bolt vrea să investească 20 de milioane de euro pentru introducerea serviciului de car-sharing în toată Europa.

Compania estoniană consideră că astfel se va reduce numărul de mașini personale în trafic, cu efect benefic pentru protecția mediului. Noul serviciu Bolt Drive este complementar celorlalte servici de transport ale companiei: ride-hailing (transport de persoane efectuat de șoferi parteneri) și trotinete electrice de închiriat pe aplicație.

Mașinile personale sunt principala cauză a problemelor în transportul urban. Acestea sunt responsabile pentru traficul aglomerat, emisiile de mediu și ocuparea spațiului orașului. Misiunea companiei Bolt este de a ajuta oamenii să renunțe la mașinile lor personale, oferind o alternativă mai bună.

Pentru ca oamenii să treacă de la proprietate la transport la cerere, trebuie să le oferim o opțiune mai convenabilă, mai accesibilă și mai sustenabilă din punct de vedere ecologic pentru fiecare distanță. Facem deja acest lucru pentru călătoriile pe distanțe scurte și medii. Bolt Drive acoperă acum restul situațiilor de utilizare, fie că este vorba despre un drum până la un centru comercial mare sau o escapadă de weekend. Utilizatorii noștri vor avea acces la o mașină în orice moment, din aceeași aplicație pe care o folosesc deja pentru trotinete, biciclete electrice și ride-hailing”, spune Markus Villig, CEO Bolt, într-un comunicat transmis StartupCafe.ro.

Compania Bolt a fost fondată în anul 2013, în Estonia, sub numele de Taxify, de către Markus Villig, care avea doar 19 ani atunci și era încă licean, inspirat de aplicația americană Uber.

În prezent, Bolt derulează servicii de ride-hailing, livrări și închiriere de trotinete electrice, având circa 50 de milioane de utilizatori în peste 40 de țări.

În cei 8 ani de existență, „unicornul” estonian a obținut investiții de peste 600 de milioane de dolari, în mai multe runde de finanțare. Printre investitori se numără companii ca Daimler, Didi Chuxing, Korelya Capital, precum și Taavet Hinrikus, co-fondator al TransferWise.

În România, Taxify a intrat în anul 2016, mai întâi în București, la un an după rivalul Uber. În prezent, aplicația, sub noua denumire, Bolt, activează în 10 orașe românești, cu serviciile sale de ride-hailing. De asemenea, în anumite orașe este prezentă și cu serviciile de închiriere de trotinete și de curierat.

În ianuarie 2021, Bolt a lansat și un program de francizare pentru transport la cerere și livrare de alimente, Bolt Franchise.

Parallax

Vizualizari
2553
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri