Redacția StartupCafe.ro

Concedieri la Amazon 2023: Sunt vizați angajați din departamentele de HR și cloud computing

Amazon

Amazon, care are circa 3.000 de salariați și în România, a început miercuri să concedieze angajaţi din diviziile sale de cloud computing şi resurse umane, potrivit News.ro.

CEO-ul Amazon Web Services (AWS), Adam Selipsky, şi şefa de resurse umane, Beth Galetti, au trimis note angajaţilor din SUA, Canada şi Costa Rica, informându-i despre reducerile de locuri de muncă, conform CNBC.

”Este o zi grea în organizaţia noastră”, a scris Selipsky în notă.

Disponibilizările fac parte din reducerile de locuri de muncă anunţate anterior, care vor afecta 9.000 de angajaţi.

Săptămâna trecută, Amazon a concediat câţiva angajaţi din unitatea sa de publicitate şi a renunţat în ultimele săptămâni la angajaţii din unitatea de jocuri video şi unităţile de streaming live Twitch.

Amazon a mai făcut o rundă de disponibilizări la începutul acestui an, care a afectat aproape 18.000 de angajaţi.

Odată cu runda de concedieri din luna aprilie, Amazon ar marca cele mai mari disponibilizări din istoria de 29 ani. 

CEO-ul Amazon, Andy Jassy, a redus costurile în întreaga companie, deoarece retailerul online ia în calcul o recesiune economică şi o încetinire a creşterii în activitatea sa de bază de retail.

Amazon a îngheţat recrutările, a renunţat la unele proiecte experimentale şi a încetinit extinderea depozitelor.

Anunţând concedieri în activităţile de publicitate şi AWS, Jassy a arătat că două dintre cele mai mari şi mai profitabile afaceri ale Amazon nu sunt imune la reducerea costurilor.

Atât AWS, cât şi publicitatea au înregistrat o încetinire a creşterii în ultimele luni, deoarece companiile îşi reduc cheltuielile pe fondul unui mediu economic dificil.

Unele echipe din cadrul AWS au fost incluse în runda anterioară de concedieri.

O parte din disponibilizările de miercuri ar urma să ajungă şi la operaţiunile de servicii profesionale a AWS, care îi ajută pe clienţi să depaneze problemele legate de infrastructura lor de cloud, potrivit unui angajat actual, care a cerut să rămână anonim pentru că nu este autorizat să vorbească pe această temă.

Numărul de persoane angajate la AWS a crescut în timpul pandemiei de Covid, care s-a dovedit a fi un avantaj masiv pentru Amazon şi alţi furnizori de cloud, deoarece companiile, agenţiile guvernamentale şi şcolile şi-au accelerat tranziţia către cloud.

Având în vedere această creştere rapidă, precum şi climatul general de afaceri şi macroeconomic, este esenţial să ne concentrăm pe identificarea şi plasarea resurselor noastre în spatele priorităţilor noastre principale - acele lucruri care contează cel mai mult pentru clienţi şi care vor muta acul pentru afacerea noastră, ” a scris Selipsky în notă.

”În multe cazuri, aceasta înseamnă că membrii echipei schimbă proiectele, iniţiativele sau echipele în care lucrează; cu toate acestea, în alte cazuri a dus la aceste eliminări de rol”. Amazon urmează să raporteze rezultatele financiare din primul trimestru după închiderea tranzacţiilor de joi.

Investitorii vor aştepta informaţii dacă eforturile lui Jassy de reducere a costurilor au îmbunătăţit profitabilitatea. Acţiunile Amazon au crescut cu peste 3% în tranzacţiile de după-amiază miercuri.

Parallax

Vizualizari
474
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.594
Just for testing :

interaction: 0.75

popularity: 0.96

publishing: 3.09

expertise: 0.08

rating: 1.594

Articole publicate : 1, 022
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri