Claudiu Zamfir

Amazon a cumpărat un startup IT medical

Thumbnail

Compania americană Amazon a cumpărat, zilele trecute, un startup IT medical pentru a dezvolta mai departe Amazon Care, afacerea din domeniul eHealth lansată recent de gigantul comerțului online.

Potrivit CNBC, startup-ul cumpărat acum de Amazon, Health Navigator, oferă tehnologii și servicii companiilor IT de sănătate. Startup-ul fondat în anul 2014, la Chicago, de medicul David Thompson, se ocupă de soluții IT pentru triajul online al pacienților către medicii specialiști, și pentru diagnosticare preliminară de la distanță.

Divizia de telemedicină Amazon Care, lasată în sptembrie 2019 de compania de comerț online condusă de miliardarul Jeff Bezos, oferă pacienților asistență medicală prin sistem de comunicare pe internet pentru răceli, alergii, infecții și leziuni ușoare. De asemenea, medicii pot face vizite la domiciliul pacienților sau pot acorda consultații de prevenție. Alte servicii vizate de Amazon Care se referă la vaccinare, analize de laborator, sfaturi pentru contracepție  și alte chestiuni de sănătate sexuală.

Suma tranzacției nu a fost dezvăluită.

Anul trecut, Amazon a mai cumpărat un startup IT de sănătate, PillPack, pentru suma de 753 de milioane de dolari, pentru a dezvolta segmentul de farmacie online.

Aplicațiile de telemedicină prind viteză și în România, un dexemplu fiind aplicația Femyo, destinată gravidelor. De asemenea, în domeniul mai larg al startup-urilor de tehnologie în medicină - med-tech - putem menționa și alte exemple recente de pe scena românească: OncoChain sau XVision

Parallax

Vizualizari
1302
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri