Răzvan Tătaru

Adobe va adăuga funcții de generare de imagini cu inteligență artificială în Photoshop, în 2024

Adobe Firefly pe telefon

Adobe lansează o nouă versiune a modelului de generare de imagini cu inteligență artificială, numit Firefly Image 3, și anunță noi funcții cu AI pentru Photoshop care vor fi lansate mai târziu anul acesta, potrivit Reuters.

Gigantul software va adăuga funcțiile de generare de fundalurigenerare de imagini bazate pe referințe și generarea de elemente similare din fotografii deja existente, în Photoshop.

Acestea sunt bazate pe modelul Firefly Image 3 și sunt disponibile acum în varianta beta a programului de editare foto, potrivit unei postări de pe site-ul oficial.

Modelul nou mai este disponibil, tot în fază de test, în aplicația web Firefly, atât pentru utilizatorii cu un cont gratuit, cât și pentru cei care plătesc abonamentul Premium, care costă 5,49 EUR/lună.

Modelul de inteligență artificială creează imagini mai realiste datorită abilității de a înțelege cerințe și descrieri mai lungi ale scenelor. În plus, poate genera modele tipografice, iconografice, imagini simple (din pixeli), imagini din linii (line art), grupuri mari de oameni și detalii umane mai bune decât modelul anterior, potrivit TechCrunch.

Ca și modelele precedente, Firefly Image 3 este antrenat pe imagini din stocul propriu, Adobe Stock, alături de stocuri de imagine din domeniul public și cele licențiate care au ieșit de sub copyright.

În continuare, compania va marca imaginile generate sau cele modificate cu inteligență artificială cu un „watermark” și vor avea mențiuni în metadate care să includă acest lucru.

Parallax

Vizualizari
59
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri