Redacția StartupCafe.ro

Şeful ANAF, despre comerţul online: Avem semne mari de întrebare, nişte steguleţe roşii care s-au aprins acolo

comert online-2022

Președintele ANAF, Lucian Heiuș, a declarat joi că vin deja date de la firmele de curierat, care au început să depună declarația 395, și că există „niște semne mari de întrebare, nişte steguleţe roşii care s-au aprins acolo, că sunt încă multe lucruri care nu sunt în regulă" la comerţul online, potrivit Agerpres, citată de HotNews.ro.

„Nu pot şi nu-mi permit, cu cei circa 600 de inspectori de antifraudă pe care-i am, să pierd vremea începând şi numărând la un magazin din colţ câţi bani are în casa de marcat - şi fără să mă uit, să văd dacă în RO-eTransport şi-au luat sau nu şi-au luat, cei care ştim noi că fac evaziune fiscală, codul, dacă şi-au înregistrat facturile, fără să ne uităm în date, că deja ne vin, de la firmele care fac curierat şi care deja încep să depună declaraţia 395”, a spus Lucian Heiuș la Conferința Anuală de Taxe PWC România.

El a completat că „deja avem nişte semne mari de întrebare, nişte steguleţe roşii care s-au aprins acolo, că sunt încă multe lucruri care nu sunt în regulă la acest comerţ online, fără să ne uităm la alte zone unde este mare, mare evaziune fiscală - şi unde, poate, din diverse motive, nu s-a făcut cât trebuia să se facă - şi acolo trebuie să ne ducem”.

În plus, recent, ANAF a publicat un document cu problemele constatate în a doua jumătate a anului 2022, în urma controalelor desfășurate.

Din lista problemelor identificate de Direcția Generală Antifraudă Fiscală (DGAF) fac parte, printre altele, și cele ce țin de nedeclararea veniturilor obținute de români din activități de comerț electronic, pe platforme gen OLX.

Vezi AICI documentul ANAF complet cu „Principalele deficiențe constatate ca urmare a acțiunilor de control, precum și principalele problematici fiscale adresate de contribuabili în semestrul II 2022”.

Parallax

Vizualizari
1394
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.592
Just for testing :

interaction: 0.75

popularity: 0.91

publishing: 3.11

expertise: 0.08

rating: 1.592

Articole publicate : 769
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri