Claudiu Zamfir

Salariul minim va crește la 3.300 lei, de la 1 octombrie 2023, inclusiv în firmele private -măsură agreată de coaliție

bani-lei-dreamstime

Salariul minim pe economie, inclusiv în firmele private, va crește de la 3.000 de lei la 3.300 de lei brut, de la 1 octombrie 2023, potrivit unei decizii agreate de principiu de a politicienii din coaliția de guvernare, a declarat, marți, ministrul Finanțelor, Marcel Boloș.

Deciziile pe care le avem într-adevăr la coaliţia de guvernare sunt cele legate de salariul minim şi creşterea acestuia care a fost agreată, în principiu, în coaliţia de guvernare. În discuţii a fost data de 1 octombrie şi a fost discuţia pe 3.300 lei. Cea de la 1 ianuarie, să vedem cum vor evolua lucrurile la nivelul coaliţiei. Vă daţi seama că este o decizie care ţine de coaliţie şi felul în care se vor derula aceste discuţii, probabil în perioada următoare în ceea ce priveşte salariul minim pe economie. Este în acelaşi timp şi un angajament pe care partidele l-au luat inclusiv prin programul de guvernare care a fost aprobat la momentul la care Guvernul Ciolacu şi-a început mandatul”, a afirmat Marcel Boloş, marţi, la Antena 3 CNN, citat de News.ro.

Întrebat dacă este sub semnul întrebării creştere la 3.750 lei de la 1 ianuarie 2024, ministrul de Finanţe a răspuns: „Nu, nu s-a discutat acest lucru şi nu s-a definitivat în coaliţie”.

Acum aceste informaţii cu privire la data de 1 octombrie sau cel puţin ce este valid până acum ca discuţie în coaliţia de guvernare se referă într-adevăr la creşterea salariului minim”, a completat Boloş.

Chestionat despre măsura ca 200 lei din salariul minim să nu fie taxaţi, ministrul liberal de Finanţe a replicat:

„Da, era o dispoziţie tranzitorie”.

„Aceşti 200 lei erau daţi pe o perioadă de un an de zile şi aici urmează să se ia o decizie finală cu privire la cei 200 lei pe care îi avem ca deducere din impozitul pe venit”, a mai precizat Marcel Boloş.

Parallax

Vizualizari
24100
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri