Claudiu Zamfir

IT-iștii Code for Romania cer prelungirea termenului de depunere a Declarației 230, pentru că a picat site-ul ANAF

programator-dreamstime

Organizația neguvernarmentală Code for Romania, care reunește specialiști IT voluntari în diverse proiecte sociale, solicită autorităților române să prelungească termenul de depunere a Declarației 230 prin care contribuabilii redirecționează 3,5% din impozitul pe venit către ONG-uri, în condițiile în care portalul ANAF a picat în repetate rânduri.

Într-un comunicat transmis StartupCafe.ro, Code for Romania spune:

Atunci când este cea mai mare nevoie de ea, o platformă digitală vitală pentru contribuabilii români funcționează deficitar sau deloc. 25 mai este termenul legal în care nu doar cetățenii care obțin venituri își depun declarația unică, dar și mii de organizații ale societății civile depun prin Spațiul Privat Virtual formularul 230, de redirecționare a 3,5% din impozitul pe venit.

Prin redirectioneaza.ro, platformă realizată pro bono de voluntarii Code for Romania, zeci de mii de formulare de redirecționare sunt colectate de către ONG-urile din România, pentru multe dintre ele acestea fiind o sursă vitală de finanțare a activității lor pentru binele societății. Având în vedere funcționarea defectuoasă a platformei prin care aceste formulare pot fi trimise online, Asociația Code for Romania solicită autorităților prelungirea termenului de depunere a declarațiilor cu cel puțin o săptămână.

Printr-o declarație publică, președintele ANAF a spus că nu se vor da amenzi pentru contribuabilii care, întâmpinând probleme tehnice la depunerea declarației unice, o vor trimite cu întârziere de câteva zile. ONG-urile din România nu au, însă, posibilitatea de a depăși data limită impusă de lege, iar această sincopă în asigurarea unui serviciu digital vital poate însemna un dezastru pentru multe dintre ele, în cazul unora chiar imposibilitatea de a-și mai desfășura activitatea în următorul an.

Prin Redirecționeaza.ro, platforma pusă gratuit de Code for Romania la dispoziția societății Civile, aproape 4000 de organizații colectează formularele de redirecționare a 3,5% din impozitul pe venit. Este esențial să nu le fie refuzat dreptul de a le depune în bune condiții în timp util, iar prelungirea termenului de depunere poate rezolva această problemă care ne poate afecta grav pe toți.

 

Parallax

Vizualizari
3409
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri