Denisa Crăciun

Ghid ANAF 2024 pentru utilizare aplicației e-Transport

aplicatie e-transport

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a publicat marți ghidul pentru utilizarea aplicației e-Transport, disponibilă deja în magazinele de aplicații Google Play și App Store.

ANAF explică pașii pe care trebuie să-i parcurgă utilizatorii pentru a avea acces la aplicație și cum pot înregistra sesiunile de transport.

„Pentru a accesa aplicația este necesar ca utilizatorul să parcurgă procesul de înrolare, în urma căruia se va crea un profil de utilizator. În pagina de „Înrolare”, utilizatorul introduce informațiile solicitate în câmpurile afișate pe ecran. Completarea câmpurilor marcate cu „*” este obligatorie pentru înrolare”, se arată în ghidul ANAF.

Vezi AICI ghidul ANAF de utilizare a aplicației e-Transport.

Aplicația e-Transport, pentru monitorizarea transporturilor rutiere pe teritoriul României ale bunurilor cu risc fiscal ridicat și transporturile rutiere internaționale de bunuri, a devenit disponibilă pentru descărcarea din Google Play și App Store la jumătatea lunii iulie.  

Între 15 iulie 2024 – 31 august 2024 aplicația e-Transport este în perioada de testare, timp în care operatorii se pot familiariza cu utilizarea ei, fără să fie aplicate sancțiuni, a anunțat ANAF într-un comunicat către StartupCafe.ro. 

Cine trebuie să utilizeze sistemul e-Transport

Obligația declarării în Sistemul RO e-Transport a datelor referitoare la transportul bunurilor cu risc fiscal ridicat revine:

  • a) furnizorului din România, în cazul tranzacțiilor interne;
  • b) operatorului economic, pentru bunurile cu risc fiscal ridicat deținute și
  • transportate între locul de încărcare și locul de descărcare, situate pe teritoriul național.

Obligația declarării în Sistemul RO e-Transport a datelor referitoare la transportul
internațional de bunuri revine următorilor utilizatori:

  • a) destinatarului înscris în declarația vamală de import, respectiv
  • b) expeditorului înscris în declarația vamală de export, în cazul bunurilor carefac obiectul operațiunilor de import sau export, după caz;
  • c) beneficiarului din România, în cazul achizițiilor intracomunitare de bunuri;
  • d) furnizorului din România, în cazul livrărilor intracomunitare de bunuri;
  • e) depozitarului, în cazul bunurilor care fac obiectul tranzacțiilor intracomunitare aflate în tranzit, atât pentru bunurile descărcate pe teritoriul României spre depozitare sau pentru formarea unui nou transport din una sau mai multe partide de bunuri, cât și pentru bunurile încărcate după depozitare sau după formarea unui nou transport pe teritoriul național din una sau mai multe partide de bunuri.

---

Citește și:

Parallax

Vizualizari
542
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 

  Ultimele știri