Redactia StartupCafe.ro

e-Factura: Ministrul Boloș dă vina pe „3 tipuri de greșeli pe care le fac utilizatorii”

Marcel Boloș-StartupCafe

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a susținut, marți, la postul Digi24, că sistemul e-Factura funcționează fără probleme și că, de fapt, utilizatorii sunt cei care fac greșeli atunci când încarcă facturile în sistemul electronic, în condițiile în care de la 1 ianuarie 2024 a devenit obligatorie utilizarea sistemului în relația business to business (B2B).

„Într-adevăr, s-au remarcat trei tipuri de greșeli pe care frecvent le fac utilizatorii modulului” a declarat Boloș, la postul Digi24.

El a enumerat astfel cele „trei greșeli” pe care susține că utilizatorii le fac:

  1. „După ce au apăsat Trimite, nu așteaptă ca factura electronică să fie trimisă și tot tastează de nenumărate ori tasta Trimite, și din această cauză apare în sistem emisă de mai multe ori factura electronică.
  2. Ca să corecteze codul fiscal, trebuie să facă factură de stornare. Această chestiune care ține de stornare și de numărul mare de stornări sunt destul de neconfortabile. Dar utilizatorii trebuie să înțeleagă că o factură, odată încărcată în sistem, rămâne acolo și se contabilizează la TVA-ul pe care urmează fie să-l deducă sau să-l colecteze acești utilizatori.
  3.  Sistemele informatice terțe, cele prin care se asigură transmiterea în modulul e-Factura - sistemele informatice proprii (ale firmelor utilizatoare n.r.)- acelea, de multe ori, la interoperabilitatea cu e-Factura, pot să dea erori”.

Ministrul Finanțelor a mai spus că a discutat cu IT-iștii să introducă o modificare în sistemul e-Factura, pentru a preveni problemele reclamate de utilizatori.

„În momentul în care vor apăsa Trimite de mai multe ori pentru același exemplar de factură electronică să-l respingem și să nu ajungem cu această încărcare repetată. Astăzi am avut discuții cu colegii pe partea tehnică și am hotărât să anulăm noi trimiterile repetate din greșeala utilizatorilor, încât să n-ajungem în situația în care avem facturi încărcate în repetate rânduri” - a afirmat Boloș, la Digi24.

„Încercăm ca începând cu data de 1 iulie decontul de TVA spă fie precompletat și să fie trimis la contribuabil în SPV precompletat. Și modulul antofraudă va fi gata de la 1 aprilie”, a mai spus el.

 

Parallax

Vizualizari
16224
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.586
Just for testing :

interaction: 0.75

popularity: 0.91

publishing: 3.1

expertise: 0.07

rating: 1.586

Articole publicate : 889
Adauga comentariu
poza de profil
dantes
V
Greseala cea mai mare este ca , incompetenti ca voi din PSDNLUDMR conduc tara.
poza de profil
BGH
one
Sa dai spre utilizare un soft care inregistreaza si proceseaza sute de actiuni sucesive asupra aceluiasi buton fara restrictii si fara notificari e de o imbecilitate pe care am avut norocul sa nu o intalnesc pana acum.
poza de profil
Silviu
Iovan
Domnule Boloș, dupa ce au apasat tasta Trimite, un programator bun stie si poate dezactiva butonul pentru a nu mai putea fi apasat pana nu se primeste raspunsul de la server, dar daca nu ne pricepem este mai simplu sa dam vina pe utilizator.
poza de profil
G
G
Sa explice d-nul ministru in logica lui imbatabila cum faci storno la o factura inregistrata de mai multe ori in marele lor sistem? Inregistrezi acelasi storno tot de x ori? Ar trebui sa fie o cheie unica care sa nu permita inregistrarea unei facturi de mai multe ori.
poza de profil
Alex
Radu
1. Platesc taxe foarte mari unui stat corupt, capusat de "speciali" si familiile lor. 2. Accepta tacit masuri hei rupiste, dezastruoase, cum este aceasta e-factura 3. Se lasa condusi de oameni care nu au avut activitate in domeniul privat, doar bugetari de lux, ca dl Bolos, care nu are performante, doar marketing de bun profesionist. As spune mai multe, doar ca vreau sa fie publicat comentariul :)
poza de profil
Alex
Radu
!. Ca nu au protestat inainte sa se introduca aceasta masura care pierde timp si bani, introdusa doar sa mai dea niste amenzi
poza de profil
Mihai
Albu
Pai da e normal, utilizatorul e imbecil, in conditiile in care Bolos si ministerul pe care il conduce a inceput sa promoveze e-factura in ultimele 3 zile ale anului 2023. Mari cretisini si idioti.
Ca de obicei, incompetenta conducatorilor este varsata in capul omului de rind. Ca sa nu mai aduc aminte de analfabetii funcxtionali facuti tot de guvernarile PSD si PNL de-a lungul anilor.

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri