Claudiu Zamfir

Deduceri de peste 334 milioane lei din impozitul firmelor, prin conectarea a 150.000 de case de marcat electronice la ANAF

casa marcat electronica-dreamstime

Prin conectarea caselor de marcat electronice la sistemul ANAF, mediul de afaceri are posibilitatea deducerii din impozitul pe venit/profit a cheltuielilor ocazionate de achiziția și punerea în funcțiune a aparatelor de marcat fiscale electronice (AMEX-uri).

Conform datelor disponibile la ANAF, valoarea totală a deducerilor din impozitul întreprinderilor este de peste 334 mililoane lei, aferentă achiziției unui număr de 150.000 de case de marcat electronice fiscale (AMEF), care au fost conectate la sistemul informatic al Fiscului - a informat MF, într-un comunicat transmis StartupCafe.ro.

Pentru conectarea acestor 150.000 de case de matrcat digitale, Ministerul Finanțelor a primit un ajutor de 173 milioane de lei de la Uniunea Europeană, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Mai departe, ANAF trebuie să mai conecteze încă 150.000 de case de marcat la sistemul său, până la sfîrșitul anului 2022. Dacă va îndeplini acest jalon, Ministerul Finanțelor va mai primi 105 milioane de lei de la UE, probabil la începutul anului 2023.

Parallax

Vizualizari
2539
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri