Claudiu Zamfir

Contabilii CECCAR cer prelungirea termenelor de depunere a declarațiilor fiscale 2023 la ANAF. Pe 25 mai este termenul actual pentru Declarația Unică și Declarația 230

calendar anaf declaratii noiembrie 2022

Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR) cere amânarea termenelor de depunere a declarațiilor fiscale ca urmare a disfuncționalităților site-ului ANAF, în condițiile în care joi, 25 mai 2023, este termenul actual pentru depunerea Declarației Unice 212 și a Declarației 230 privin redirecționarea unui procent de 3,5% din impozitul pe profit.

Într-un comunicat transmis StartupCafe.ro, contabilii CECCAR afirmă:

 Având în vedere disfuncționalitățile sistemului informatic al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) din ultima perioadă, ce conduc la imposibilitatea respectării termenelor de depunere a declarațiilor fiscale și a situațiilor financiare anuale, Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR) a solicitat autorității fiscale prorogarea termenelor de 25, respectiv 30 mai 2023 pentru depunerea acestora.

De asemenea, CECCAR, ca reprezentant al celor peste 35.000 de liber-profesioniști contabili, a solicitat să nu li se aplice contribuabililor sancțiunile prevăzute de lege pentru depășirea termenelor legale de depunere a declarațiilor corespunzătoare.

Având în vedere faptul că nerespectarea termenelor amintite are la bază motive independente de voința profesioniștilor contabili, a contribuabililor, ne exprimăm încrederea că ANAF va identifica și implementa soluția legală potrivită, în interes public. Considerăm că această situație se încadrează în prevederile art. 78 alin. (1) din Codul de procedură fiscală.

Parallax

Vizualizari
9958
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri