Denisa Crăciun

București: Inspectorii ANAF au identificat un prejudiciu de 9,7 milioane lei la o firmă de ride-sharing

antifrauda

Inspectorii antifraudă din cadrul ANAF au identificat, în urma unor controale, un prejudiciu de peste 9,7 milioane de lei cauzat bugetului de stat, în cazul unei firme din București care activează pe piața de transport alternativ de persoane.

Firma a diminuat TVA de plată către bugetul de stat, prin neînregistrarea în contabilitate a tuturor veniturilor realizate pe platformele de ride-sharing, respectiv prin majorarea în mod artificial a TVA deductibilă, prin înregistrarea ilegală în contabilitate a unor achiziții de combustibili, au constatat inspectorii DGAF în urma controalelor făcute, transmite ANAF, miercuri. 

Totodată, firma verificată „a diminuat obligațiile fiscale generate de utilizarea forței de muncă prin înregistrarea, declararea și plata contribuțiilor aferente contractelor individuale de muncă cu timp parțial de două ore, în condițiile în care salariații au lucrat mult mai multe ore și au realizat venituri net superioare celor declarate”, conform comunicatului ANAF. 

Instituția anunță că acțiunile de control vor continua în perioada următoare, iar DGAF recomandă tuturor firmelor să fiscalizeze veniturile obținute din activitățile desfășurate.

---

Citește și:

Parallax

Vizualizari
7654
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri