Denisa Crăciun

Controale ANAF în luna ianuarie 2024. Au fost aplicate sancțiuni de peste 8 milioane lei unor contribuabili

antifrauda

Inspectorii antifraudă din cadrul ANAF au aplicat unor contribuabili sancțiuni de peste 8 milioane de lei, în urma unor controale efectuate în luna ianuarie 2024. 

„Inspectorii Direcției generale antifraudă fiscală din cadrul ANAF efectuează permanent acțiuni de control în zone cu risc fiscal ridicat, respectiv la contribuabili ce desfăşoară comerț en gross şi cu amănuntul, în contextul existenței unor fenomene de neconformare ce se manifestă în acest domeniu”, transmite ANAF, luni, printr-un comunicat de presă. 

În cadrul controalelor antifraudă efectuate în luna ianuarie 2024, inspectorii ANAF au constatat că 772 de contribuabili nu dețineau documente de proveniență pentru bunurile din gestiune şi nu emiteau bonuri fiscale pentru bunurile livrate cu amănuntul. 

Au fost aplicate 839 amenzi contravenționale în valoare totală de 3,88 milioane de lei şi indisponibilizate în vederea confiscării numerar şi bunuri în valoare totală de 4,13 milioane lei. 

„Cu titlu de exemplu, menționăm cazul unui operator economic din județul Arad, care a fost sancționat contravențional cu 15.000 lei şi căruia i s-au indisponibilizat bunuri şi numerar în valoare totală de 1,15 milioane lei”, susține ANAF.

Controalele antifraudă vor continua „la nivel național”, potrivit ANAF, pentru a preveni și combate evaziunea fiscală. 

„Recomandăm tuturor entităților economice să respecte cu rigurozitate prevederile legale în domeniul fiscal, financiar şi contabil”, susține instituția. 

Parallax

Vizualizari
13209
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri