Redacția StartupCafe.ro

ANAF: Noua modificare fiscală pentru IT-iștii care lucrează pe PFA

IT-ist

Ministerul Finanțelor a pregătit un proiect de ordin prin care IT-iștii care lucrează pe PFA sunt scoși de la norma de venit.

Modificarea vine în urma faptului că firmele din zona tehnologiei informației le spuneau IT-iștilor colaboratori să lucreze pe codul CAEN de consultanță pentru a se încadra în norma de venit, potrivit HotNews.ro.

În urma controalelor ANAF, IT-iștii care lucrau sub codul de consultant au fost puși la plată. Din 2024, însă, aceștia vor putea să lucreze doar în sistem real.

Ordinul emis de Ministerul Finanțelor

”ART. I

Anexa la Ordinul ministrului finanțelor nr. 925/2017 privind Nomenclatorul activităţilor independente pentru care venitul net se poate determina pe baza normelor anuale de venit, activităţi desfăşurate de contribuabilii care realizează venituri din activităţi de producţie, comerţ, prestări de servicii, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.519 din 4 iulie 2017, se modifică după cum urmează:

În anexa „Nomenclatorul activităţilor independente pentru care venitul net se poate determina pe baza normelor anuale de venit, activităţi desfăşurate de contribuabilii care realizează venituri din activităţi de producţie, comerţ, prestări de servicii“, poziția 120 se elimină.

ART. II

Prevederile prezentului ordin se aplică începând cu veniturile aferente anului 2024.”

---

Citește și:

Parallax

Vizualizari
12458
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.594
Just for testing :

interaction: 0.75

popularity: 0.92

publishing: 3.11

expertise: 0.08

rating: 1.594

Articole publicate : 824
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri