Claudiu Zamfir

Un start-up romanesc anunta ca a castigat 57.000 de euro finantare din Franta. Ajuta soferii sa-si gaseasca loc de parcare, pe modelul Booking.com

Imagine principala
VIDEO Un start-up romanesc anunta ca a castigat 57.000 de euro finantare din Franta. Ajuta soferii sa-si gaseasca loc de parcare, pe modelul Booking.com
Start-upul clujean Parking+Plus, care dezvolta o aplicatie de mobil de gestionare si localizare pe harta a locurilor de parcare, a castigat o finantare de 57.000 de euro in competitia French Tech Ticket, finantata de statul francez, precum si un loc intr-un important incubator de afaceri de la Paris, potrivit unui comunicat transmis vineri publicatiei StartupCafe de catre firma clujeana.

Conform sursei citate, PARKING+PLUS este printre cei 70 de castigatori selectati dintre cei aproape 2.000 de aplicanti la nivel international.

Finantarea de 57.000 de euro este acordata start-upului romanesc fara costuri din partea acestuia si fara sa fie nevoit sa cedeze parti sociale.

"Vom primi 70% la semnarea acordului de finantare si 30% pana la finalul anului 2017", a declarat, pestru StartupCafe,  Cristian Ureche, cofondator si Managing Director la PARKING+PLUS.

In plus, micuta afacere clujeana va primi sustinere in business din partea prestigiosului incubator Telecom & Management SudParis Entrepreneurs.

"Intrarea in program este o oportunitate remarcabila pentru PARKING+PLUS de a-si intari strategia de dezvoltare a afacerii pe pietele vest europene si de a beneficia de sprijinul unui accelerator de top al Frantei. Nu in ultimul rand, vom interactiona indeaproape cu ecosistemul de start-upuri francez si vom fructifica relatiile cu parteneri strategici din industria de mobilitate si din sfera oraselor inteligente", a mai afirmat Cristian Ureche.
Foto: Parking Plus / FacebookPotrivit comunicatului, French Tech Ticket este un program de accelerare sustinut de Banca Franceza pentru Investitii, Business France, Guvernul Frantei, Primaria Paris si alte entitati catalizator.

Solutiile de gesionare digitala a locurilor de parcare Parking+Plus (dezvoltate prin firma Pitech Apps) au strans finantari de pana la 240.000 de euro din fonduri europene si de la bugetul de stat destinate antreprenorilor.

In plus, fondatorii startupului au participat cu finantari din surse proprii de circa 110.000 de euro, a mai declarat, pentru StartupCafe, Ureche.

"Cautam investitori strategici din zona smart parking, smart city. Pe langa investitiile pe care le aduce, este important ca investitorul sa inteleaga acest business", ne-a mai spus tanarul antreprenor.

PARKING+PLUS a fost fondat de doi antreprenori - Bogdan Herea si Cristian Ureche - si se focalizeaza, incepand din anul 2014, pe dezvoltarea  platformelor digitale pentru companiile din industria serviciilor de parcare dornice sa isi digitalizeze operatiunile si pentru companiile din sfera oraselor inteligente care doresc sa isi extinda portofoliul cu produse digitale ce vizeaza serviciile de mobilitate.

Start-upul clujean propune o suita de aplicatii mobile, site-uri web si echipamente hardware care permit implementarea scenariilor de utilizare a parcarilor publice stradale si a parcarilor cu acces securizat: sisteme digitale pentru gestiunea parcarilor la evenimente, parcari etajate, platforme de inchiriere a locurilor de parcare, proiecte ample pentru orase inteligente.

Practic, utilizatorii aplicatiei sunt notificati pe smartphone unde sunt locurile de parcare libere in zona in care se afla, pentru a evita turele nesfarsite pe strazi in cautarea unui loc. Totul se face printr-un sistem electronic de localizare pe harta. De asemenea, firmele care detin sau gestioneaza locuri de parcare, ori administratiile locale isi pot oferi spatiile catre soferi prin intermediul aplicatiei de mobil si a suitei de servicii digitale. Suita cuprinde si posibilitati de inchiriere si plata online a locurilor de parcare.

Modelul de business seamana cumva cu Booking.com, prin care turistii isi gasesc si platesc online camere la hoteluri sau pensiuni, ori cu Airbnb prin care persoane fizice isi scot la inchiriere pe internet cate o camera sau locuinta intreaga.

Descarca de AICI o prezentare a aplicatiei Parking+Plus, in format PDF
Parallax

Vizualizari
490
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri