Claudiu Zamfir

Firmele incep lupta pentru banii europeni de cercetare-dezvoltare - termene stranse

Imagine principala
Firmele incep lupta pentru banii europeni de cercetare-dezvoltare - termene stranse
Firmele trebuie sa inceapa inca din luna iunie 2015 competitia pentru fondurile europene din sectorul cercetarii si dezvoltarii in noul Program Operational Competitivitate 2014-2020, startup-urile fiind nevoite sa se grabeasca, potrivit Calendarului oficial anuntat, vineri, de Ministerul Fondurilor Europene. Institutia care gestioneaza direct aceasta axa prioritara de bani europeni este Organismul Intermediar (OI) pentru Cercetare din cadrul Autoritatii
Nationale pentru Cercetare Stiintifica si Inovare (din subordinea
Ministerului Educatiei), in baza Acordului de Delegare dintre
Autoritatea de Management POC si Organismul Intermediar pentru
Cercetare.


Comitetul de Monitorizare pentru Programul Operational Competitivitate 2014-2020, cu participarea oficialilor MFE si ai Comisiei Europene, a aprobat, vineri, calendarul lansarilor de apeluri din cadrul Axei Prioritare I POC- "Cercetare, dezvoltare tehnologica si inovare (CDI) in sprijinul competitivitatii economice si dezvoltarii afacerilor", precum si diagrama activitatilor de evaluare.

In anul 2015, firmele trebuie sa se inscrie intr-un calendar "din scurt"  pentru depunerea proiectelor:

- Proiecte pentru intreprinderi inovatoare de tip start-up si spin-off. Apel deschis: 27 iunie 2015. Suma totala disponibila pe apel: 15.000.000 euro.

- Proiecte pentru intreprinderi nou- infiintate inovatoare care vizeaza inovare de produs sau de proces. Perioada deschidere - inchidere apel: 27 iunie 2015 - 11 August 2015. Suma totala disponibila pe apel 20.000.000 euro.

- Investitii pentru departamentele de cercetare-dezvoltare ale intreprinderilor. Perioada lansare - inchidere apel pe anul 2015: 27 iunie 2015 - 18 August 2015. Suma toatala pe apel: 25.000.000 euro.

- Proiecte pentru clustere de inovare. Perioada lansare - inchidere apel pe anul 2015: 27 iunie 2015 - 18 August 2015. Suma toatala pe apel: 30.000.000 euro.

Vezi mai jos calendarul complet, inclusiv e anul 2016, precum si diagrama activitatii de evaluare:


Click pentru a extinde

Click pentru a extinde


Programul Operational Competotivitate 2014-2020 se implementeaza de catre Autoritatea de Management POC din cadrul Ministerului Fondurilor Europene.

Axa prioritara 1- Cercetare, dezvoltare tehnologica si inovare (CDI) in sprijinul competitivitatii economice si dezvoltarii afacerilor se implementeaza de catre Organismul Intermediar (OI) pentru Cercetare din cadrul Autoritatii Nationale pentru Cercetare Stiintifica si Inovare (din subordinea Ministerului Educatiei), in baza Acordului de Delegare dintre Autoritatea de Management POC si Organismul Intermediar pentru Cercetare.
 
Firmele solicitante trebuie sa depuna propunerea de proiect si cererea de finantare la Birourile regionale ale DG-OI corespunzatoare regiunii in care implementeaza proiectul sau isi desfasoara activitatea institutia solicitanta, potrvit Ghidului solicitantului.

Citeste aici un articol despre pasii care trebuie parcursi pentru o aplicatie in noul Program Operational Competitivitate:

INFOGRAFICE Ai firma si vrei sa iei fonduri europene. 6 pasi esentiali

Parallax

Vizualizari
308
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri