Raluca Abrihan

De la conducerea Samsung, in SUA, director la un producator independent de jocuri din Romania. Cine este Mihai Pohontu, noul CEO al Amber

Imagine principala
De la conducerea Samsung, in SUA, director la un producator independent de jocuri din Romania. Cine este Mihai Pohontu, noul CEO al Amber
Sudioul local de gaming, Amber, a anuntat numirea lui Mihai Pohontu, veteran al industriei de jocurilor, in calitate de Chief Executive Officer (CEO) al companiei. In trecut, el a ocupat pozitia de vicepresedinte pentru platforme emergente in cadrul Samsung Electronics, unde a creat un ecosistem puternic dedicat dezvoltatorilor pentru gama de produse a companiei.

Mihai Pohontu a absolvit in 2003 University of California, Los Angeles (relatii internationale), iar primul job a fost la Xdrive Technologies, intre 1999 si 2001 unde a coordonat testarea diverselor soft-uri.

Intre 2001 si 2003 a fost sef de proiect la Activision, in Los Angeles, iar din 2003 in 2005 a gestionat operatiunile din zona Los Angeles ale JAMDAT Mobile, companie pentru care a fondat si gestionat studiul de la Bucuresti intre iulie 2005 si februarie 2006.

Compania a fost preluata de Electronic Arts, iar Pohontu a lucrat la EA pana in 2012, detinand mai multe functii de conducere, ultima fiind de vicepresedinte si director general la Mosaic.

Din primavara lui 2012 pana in toamna lui 2014 a a avut functia de vicepresedinte Product Operations la Disney Interactive, iar de la inceput de 2015 a fost vicepresedinte la Samsung pentru platformele emergente.

Amber a raportat pentru anul 2016 o cifra de afaceri de 6,5 milioane euro, un varf atins de compania romaneasca. Cifra reprezinta o crestere de 62,5% fata de cea raportata in 2015. Cresterea se datoreaza proiectelor complexe pe care studioul le-a dezvoltat pe cele mai mari platforme de gaming precum PC, iOS, Google Play, Amazon, Windows Phone 8, Windows 8/8.1/10, Apple TV, Apple Watch, Samsung & LG Smart TV si pe platforme de dezvoltare de jocuri precum Unity, Unreal, Cocos2D, Marmalade, FMOD.

De asemenea, numarul angajatilor a crescut cu 67% procente, de la 168 in 2016 la 280, in prezent. In acest moment, Amber cauta specialisti pentru urmatoarele pozitii: Project Manager, Project Coordinator, Test Lead si Functional Lead pentru departamentul de testare, Production Manager, Project Manager si Game Developer pentru divizia de Creative Services.

Amber a fost lansata in 2013 de Dragos Hancu, cu o investitie initiala de pana in 50.000 de euro.

Citeste aici povestea companiei:

VIDEO Studioul independent care
face jocuri de mobil pentru Disney. Dupa Cinderella sau The Martian,
Amber Studio pregateste un produs 100% romanesc

Parallax

Vizualizari
265
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
Cu asa multi oameni angajati... Din cifra de afaceri - e clar un business ratat.6 milioane euro la aproape 300 de oameni adica vreo 20 mii de caciula- este extrem de putin, nici macar de un salar bun.
poza de profil
Cateva precizari Motivul principal pentru care numarul de angajati este supradimensionat la cifra de afaceri o reprezinta faptul ca investim masiv in segmente care nu produc venituri in momentul de fata (studio + inovatie). Efectul acestor investitii vor fi vizibile in 2018. De asemenea, cifra de afaceri de EUR 6.5M este cea raportata pentru 2016, deci corespunde cu numarul de angajati atunci (168), nu acum (280).

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri