Adi Iacob

Un startup IT românesc oferă sprijin gratuit IMM-urilor pentru implementarea procedurilor de telemuncă

Thumbnail

Startup-up IT Tknos vine în sprijinul firmelor mici și mijlocii din România care au nevoie de acces rapid la un mediu de lucru de acasă pentru angajați în contextul epidemiei de coronavirus, oferind consultanță gratuită pentru stabilirea sistemului și procedurilor aferente. Soluţiile propuse se vor concentra fie pe tehnologii puse la dispoziţie gratuit de către marii producători, fie pe soluţii de tip open-source.

În acest fel, startup-ul susține antreprenorii români și IMM-urile să se adapteze rapid la contextul epidemiologic cu coronavirus și la măsurile care se impun ca urmare a recomandărilor existente și viitoare ale autorităților.

”Lucrul de la distanță este prima măsură care se impune în contextul epidemiologic actual pentru protejarea sănătății angajaților și, mai departe, a societății în ansamblu și există un cadru legislativ clar care să permită angajatorilor să implementeze proceduri de lucru de acasă în această perioadă. 

Marile companii au luat deja astfel de măsuri, dar companiile mici și mijlocii care nu au proceduri existente ar putea întâmpina dificultăți în stabilirea proceselor și măsurilor tehnice pentru desfășurarea activității la distanță, care să le asigure continuitatea afacerii, precum și în accesul la specialiști IT, care să le ofere sprijin rapid într-un context imprevizibil”, spune Irina Stoica, co-fondator Tknos.

Astfel, echipa Tknos va acorda în următoarea perioadă sprijin gratuit IMM-urilor care vor solicita expertiza specialiștilor startup-ului, prin dezvoltarea planului de asigurare a continuităţii afacerii și a politici de muncă la distanță susținute de soluții informatice adecvate fiecărei companii. 

Specialiștii vor analiza modul de lucru actual și vor dezvolta planul de migrare imediată către noua politică de telemuncă, propunând variante de soluții, iar dacă se va considera necesar, va asigura inclusiv instruirea de la distanță a unei echipe cheie din cadrul companiilor în vederea implementării facile a sistemelor necesare.

Soluţiile propuse se vor concentra fie pe tehnologii puse la dispoziţie gratuit de către marii producători, fie pe soluţii de tip open source, acolo unde este absolut necesar, astfel încât costurile să fie minime pentru companii într-un moment în care au nevoie să creeze rapid un mediu de lucru sigur si eficient, adaptat contextului actual.

Parallax

Vizualizari
2101
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri