Claudiu Zamfir

Nouă funcție WhatsApp pentru companii și clienți, inclusiv în România: Business Search

Aplicația WhatsApp va avea noi funcții

WhatsApp lansează, inclusiv în România, funcția Business Search, prin care firmele pot fi găsite mai ușor de clienți, direct pe aplicația de mesagerie, cu o căutare după cuvinte-cheie, a informat, luni, serviciul deținut de compania americană Meta, într-un comunicat transmis StartupCafe.ro.

Noua funcție este o modalitate prin care oamenii să caute și să găsească companii mai mari direct în WhatsApp, astfel încât să poată începe rapid o discuție, iar firmele să fie găsite mai ușor de către clienți. Noua funcție va fi descoperită cu ușurință cu o căutare prin cuvinte cheie.

Compania compară funcția Whatsapp Business Search cu o „versiune modernă a Paginilor Aurii”, dorindu-se a fi utilă atât pentru persoane fizice, cât și pentru firme.

De exemplu, atunci când o persoană dorește să schimbe o rezervare de zbor sau de hotel sau să obțină mai multe detalii despre viitoarele reduceri dintr-un magazin, poate căuta și găsi în mod convenabil brandul respectiv în WhatsApp și poate începe o conversație.

WhatsApp preferată înaintea mailurilor-studiu

WhatsApp susține că serviciul său de mesagerie se „dovedește a fi cea mai bună modalitate de conectare a oamenilor și a companiilor - în special în țări precum România”.

Peste 65% dintre oameni spun că preferă serviciul de mesagerie în locul e-mailului și telefonului, conform unui studiu realizat în aprilie 2022 de WhatsApp  împreună cu firma de cercetare de piață Kantar.

„Oamenilor le place să aibă un canal direct cu companiile pentru a pune întrebări, a primi asistență și a obține informații despre produse în mod rapid și eficient. Fără e-mailuri de tip du-te-vino, fără punerea în așteptare. Iar pentru companii, este o modalitate excelentă de a oferi asistență, de a aprofunda relațiile cu clienții și de a încheia vânzări, toate acestea în cadrul unei aplicații pe care aceștia o cunosc și o apreciază.

Oamenii își doresc o modalitate simplă nu doar de a găsi, ci și de a ajunge la companii pe WhatsApp, astfel încât să poată obține asistență rapidă, fără a fi nevoiți să caute un număr de telefon, să trimită un e-mail la o adresă de asistență sau să navigheze pe un website complicat. Și, deși multe companii își promovează deja numărul de WhatsApp pe ambalaje, pe afișajele din magazine și pe website-uri, acestea ne cer adesea o modalitate mai bună de a ajuta mai mulți oameni să afle despre acest canal” - susține WhatsApp.

Acesta este contextul în care s-a lansat Whatsapp Business Search.

Parallax

Vizualizari
730
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri