Răzvan Tătaru

TikTok introduce o funcție nouă de salvare a muzicii direct în Spotify și Apple Music

Telefon cu aplicația TikTok și căști wireless

TikTok introduce o funcție nouă, care permite salvarea sunetelor descoperite de către utilizatori pe platformă direct în serviciile de streaming de muzică.

„Add to Music App” constă într-un nou buton care va apărea în dreptul melodiei folosite într-un videoclip de pe feed-ul „For You” și în pagina sunetului respectiv.

Butonul lasă utilizatorii să adauge melodia respectivă în serviciul propriu de streaming de muzică, mai întâi în lista de piese favorite, cu posibilitatea de a fi adăugată într-un alt playlist, potrivit unui comunicat de presă.

Prima dată când un utilizator salvează o melodie din TikTok, acesta va alege implicit și serviciul preferat de muzică. Acesta poate fi schimbat din setările aplicației ulterior.

Noua funcție a fost introdusă pentru prima dată în noiembrie 2023 în Statele Unite și în Regatul Unit, cu încă alte 19 țări adăugate în luna următoare, iar acum lista a fost extinsă la peste 160 de țări, printre care și România.

Aceasta este compatibilă cu Spotify și Apple Music în România (Amazon Music nu este disponibil în țară momentan).

Ce este TikTok

Aplicația TikTok a fost lansată în septembrie 2016, în China, sub numele de Douyin (vibrații). Din 2017, rețeaua socială s-a extins la nivel internațional sub numele de TikTok. Aceasta a atras mai ales publicul tânăr. 

Aplicația este deținută de compania de servicii online ByteDance, fondată în anul 2012, de antreprenorul chinez Zhang Yiming, care avea 29 de ani atunci. Între timp, el a ajuns la o avere estimată la peste 43 miliarde dolari, potrivit Forbes.

Parallax

Vizualizari
85
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri