Adi Iacob

Tehnologie blockchain pentru carne mai sigură în magazine

Thumbnail

Un proiect pilot al unui lanț de magazine din Peru va permite furnizorilor și consumatorilor să scaneze și să verifice proveniența diferitelor produse din carne cu ajutorul tehnologiei din spatele criptomonedelor  blockchain.

Tehnologia blockchain este folosită în special în contextul criptomonedelor precum bitcoin, dar este aplicabilă în numeroase domenii. Avantajul blockchainului este că poate stoca o bază publică de date, protejate de criptografie. Pe scurt, conceptul de blockchain reprezintă o bază de date distribuită ce păstrează o listă dinamică de înregistrări în mod eficient, verificabil și permanent.

Inițiativa a fost lansată de Wong Supermarket, un lanț peruan deținut de conglomeratul din Chile - Cencosud, scrie CoinDesk. Aplicația a fost realizată în urma unui parteneriat între Cencosud și startup-ul Suku din Silicon Valley, ai căror fondatori provin din Deloitte Blockchain Lab.

„Există un grup mare de consumatori care doresc transparență (...) Dar nu au încredere în ceea ce spun brandurile. Există o piață de 1 trilion de dolari, de care companiile pot profita dacă vorbesc aceeași limbă ca și consumatorii”, afirmă Yonathan Lapchik, CEO-ul Suku.

Pe lângă drumul cărnii de la producător până pe rafturile magazinelor, pe blockchain sunt stocate chiar și informațiile cu privire la sănătatea și bunăstarea animalelor, spun dezvoltatorii aplicației.

„De fiecare dată când un producător spune «Am vaccinat toate animalele» (...), atunci sistemul declanșează automat o întrebare terțelor părți care trebuie să o confirme acest lucru și aceștia vor confirma cu «Da»sau «Nu»”, explică Lapchik.

Parallax

Vizualizari
742
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
Adrian
Andronache
Tehnologia Blockchain e o teapa: daca pornesc cu tine un google sheets online in care doar noi 2 putem scrie.. si putem da access oricui sa poata doar sa citeasca ce scriem noi.. asta inseamna ca google sheets e un blockchain?
Bitcoin in schimb...

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri