Denisa Crăciun

Startup-ul din spatele NFT-urilor Bored Ape a strâns criptomonede în valoare de 285 milioane dolari

Thumbnail

Startup-ul american Yuga Labs, din spatele seriei de NFT-uri „Bored Ape” a strâns criptomonede în valoare de aproape 285 de milioane de dolari prin intermediul vânzării de jetoane care reprezintă terenuri într-un joc virtual pe care compania susține că îl construiește, conform Reuters.

Compania web3 Yuga Labs a obținut în martie 2022 o finanțare-mamut, de 450 de milioane de dolari într-o rundă de investiții condusă de Andreessen Horowitz, cu scopul de a crea Otherside, un metavers cu elemente de gamificare, potrivit The Verge.

Startup-ul, care a creat NFT-urile Bored Ape Yacht Club, jetoane bazate pe blockchain reprezentând un set de 10.000 de maimuţe din desene animate generate de computer, anunța la începutul acestui an că plănuiește să construiască un „imperiu în jurul NFT-urilor, începând cu jocuri și propriul poriect metavers”.

Prețurile Bored Ape au crescut în ultima vreme și au adus sute de mii de dolari fiecare. Nu e de mirare, în contextul în care NFT-urile, despre care am mai scris pe StartupCafe.ro, au ajuns o afacere la modă, pentru care colecționarii sunt gata să plătească milioane de dolari.

Astfel, Apes au ajuns să fie vândute la marile case de licitație și deținute de vedete ca Paris Hilton sau Madonna.

Sâmbătă, pe 30 aprilie, într-o vânzare online, compania americană a vândut NFT-urile Otherdeeds, despre care susține că ar putea fi schimbate ca loturi de teren virtual într-un viitor online cu tematică numit „Otherside”.

Un total de 55.000 de Otherdeeds au fost vândute sâmbătă la un preț de 305 ApeCoin (criptomoneda asociată proiectului, lansată în martie), echivalentul a aproximativ 5.800 de dolari la momentul achiziției, scrie Cnet.com.

Conform Reuters, acest lucru înseamnă că vânzarea a însumat 16.775.000 de ApeCoin, în valoare de aproape 285 milioane de dolari până pe 1 mai.

După ce vânzarea de Otherdeeds s-a încheiat, startup-ul american a anunțat pe Twitter că acestea s-au epuizat, dar și că anumite tranzacții făcute de utilizatori au eșuat, pe fondul cererii crescute. 

Recent, contul oficial de Instagram al Bored Ape Yacht Club a fost spart şi a fost postat un link de phishing, permiţând escrocilor să fure NFT-urile victimelor.

Inițialele NFT vin de la non-fungible token. Token-ul este o dovadă care îi dă posesorului acces la o valoare digitală. Caracterul non-fungibil presupune că token-urile nu pot fi replicate. Aceste caracteristici fac din NFT-uri bunuri digitale unice, iar asta suscită interesul colecționarilor.

NFT-urile căutate de colecționari nu au o existență fizică, palpabilă, ele „trăiesc” pe platforme blockchain. 

Parallax

Vizualizari
563
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri