Adi Iacob

Un startup care construiește mașini zburătoare a obținut investiții de 240 milioane dolari

Thumbnail

Un startup german care produce mașini zburătoare Lilium ― a anunțat finalizarea unei runde de finanțare în valoare de peste 240 milioane dolari. Noile fonduri aduc investițiile totale obținute de Lilium până în prezent la peste 340 milioane dolari. 

Runda de finanțare în valoare de 240 milioane dolari a fost condusă de fondul de investiții Tencent. Printre investitori se numără și Atomico, Freigeist și LGT, potrivit unei postări pe blogul startup-ului.

Noile fonduri vor fi utilizate pentru a sprijini în continuare dezvoltarea Lilium Jet ― un vehicul zburător care poate decola vertical şi transporta 5 persoane pe distanţe ce-l recomandă pentru deplasările urbane. De asemenea, compania va folosi banii pentru a pregăti infrastructura pentru producția în serie a tehnologiei dezvoltată de Lilium.

Pe lângă proiectarea și fabricarea Lilium Jet, startup-ul intenționează să opereze un serviciu regional de mobilitate aeriană încă din 2025 în mai multe țări din lume. 

De curând, compania a sărbătorit finalizarea primei etape de testare a Lilium Jet - care zboară cu viteze care depășesc 100 km/h.

Co-fondat în 2015 de 4 ingineri ― Daniel Wiegand (CEO), Sebastian Born, Matthias Meiner și Patrick Nathen ― startup-ul cu sediul la Munchen are în prezent peste 400 de angajați.

La începutul anului trecut, Lilium a fost numit Startup-ul Anului de către Cleantech Group, o reţea formată din peste 6.000 de companii şi 8.000 de investitori care încurajează folosirea tehnologiilor nepoluante.

Parallax

Vizualizari
2749
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri