Adi Iacob

O firmă care construiește mașini zburătoare a fost desemnată startup-ul anului de peste 8.000 de investitori

Thumbnail

Un start-up german care produce mașini zburătoare, Lilium, a fost numit Startup-ul Anului de către Cleantech Group, o reţea formată din peste 6.000 de companii şi 8.000 de investitori care încurajează folosirea tehnologiilor nepoluante.

Lilium a primit o finanţare de 90 de milioane de dolari în luna septembrie a anului trecut, scrie News.ro.

Fondată în 2015, compania germană a dezvoltat deja un prototip de vehicul zburător care poate decola vertical şi transporta 5 persoane pe distanţe ce-l recomandă pentru deplasările urbane.

 

 

Aparatul de zbor electric are mai multe elice integrate în aripi. Pentru decolare acestea sunt folosite în poziţie verticală, iar odată atinsă înălţimea dorită, sunt rotite pentru a susţine acceleraţia.

Germanii spun că micul avion de transport personal poate prinde o viteză maximă de 305 km/h şi are o autonomie de aproximativ o oră. Toate acestea fără a genera vreun fel de emisii nocive.

Cei de la Lilium au în plan o funcţionare similară serviciilor de ride sharing, în care utilizatorul poate comanda o cursă prin intermediul unei aplicaţii. Conform strategiei actuale, anul viitor ar trebui să debuteze un proiect pilot, urmând ca tehnologia să fie lansată public în 2025.

Parallax

Vizualizari
2387
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
pirtina
sandu
super

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri