Adi Iacob

Startup-ul care a făcut criptomoneda romanească Elrond vrea să folosească tehnologia blockchain pentru ajuta medicii și pacienții

Thumbnail

Startup-ul din Sibiu Elrond, care a dezvoltat criptomoneda românească ERD, și “Facebook-ul medical” FEEEEL.Health au anunțat un parteneriat pentru a echipa cu tehnologie blockchain platforma online care conectează pacienții cu ofertanții de servicii medicale, clinici, spitale, laboratoare, farmacii, medici și dentiști.

Cele două companii vor colabora cu scopul de a crește utilizarea serviciilor medicale online la nivelul Uniunii Europene, prin complementarea inovațiilor introduse de FEEEEL.Health cu securitatea, siguranța și transparența oferite de tehnologia blockchain.

  • Tehnologia Blockchain este folosită în special în contextul criptomonedelor precum bitcoin, dar este aplicabilă în numeroase domenii. Avantajul blockchainului este că poate stoca o bază publică de date, protejate de criptografie. Pe scurt, conceptul de blockchain reprezintă o bază de date distribuită ce păstrează o listă dinamică de înregistrări în mod eficient, verificabil și permanent.

“Există o carență în oferta de servicii e-health la nivelul Uniunii Europene și obiectivul nostru este să umplem acest gol cu platforma noastră. Încrederea pacienților în stocarea informațiilor lor medicale pe internet este bariera principală și tehnologia blockchain ne va ajuta sa o depășim, prin colaborarea cu Elrond”, a spus Dr. Horea Timis, Director General FEEEL.health.

  • E-health reprezintă practicile de integrare a sistemelor computerizate și rețelelor de date în sectorul medical, pentru a-l face mai accesibil, util și ieftin. 

Potrivit reprezentanților FEEEL.Health, obiectivul startup-ului este să devina un “Facebook Medical”, o platformă digitală care conectează pacienții cu ofertanții de servicii medicale, clinici, spitale, laboratoare, farmacii, medici si dentiști din toata Europa.

Prin utilizarea tehnologiilor de tip Inteligenta Artificiala (AI) pentru prelucrarea datelor se va oferi acces instant la informații medicale personalizate.

Piata de e-health din Europa a valorat 3,3 miliarde de dolari în 2019 și se estimează că va crește până la 7,1 miliarde de dolari în 2024. Aceste predicții țin cont de factorii care încetinesc proliferarea acestor servicii, precum frauda sau riscurile de securitate și siguranța datelor medicale ale pacienților. 

“Traim într-o lume hiper-conectată ce are nevoie de o infrastructură hiper-conectată de ofertanți de servicii medicale care să-și unească forțele în interesul pacientului. Digitalizarea și automatizarea vor fi factori critici pentru degrevarea cadrelor medicale, și așa aflate la limita capacitaților, mai ales în contextul actual al sănătății la nivel global”, a spus Beniamin Mincu, Director General Elrond Network.

Pe lângă rezolvarea problemelor legate de protejarea informațiilor medicale sensibile, tehnologia blockchain poate crea noi cai de interoperabilitate pentru schimbul de date de sănătate, rezultând într-o grijă sporită pentru pacient și dezvoltarea sectorului medical. 

De asemenea, tehnologia din spatele criptomonedelor poate ajuta părțile implicate să fie conforme cu practicile GDPR și să își reducă și costurile de operațiuni.

Parallax

Vizualizari
3570
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri