Răzvan Tătaru

Samsung, parteneriat cu Google pentru integrarea inteligenței artificiale generative pe Galaxy S24

Samsung și Google colaborează pentru GenAI

Samsung și Google Cloud au anunțat un parteneriat pe mai mulți ani pentru a oferi inteligența artificială generativă a Google Cloud utilizatorilor de smartphone-uri Samsung din întreaga lume, potrivit unui comunicat transmis, miercuri, StartupCafe.ro.

Seria Samsung Galaxy S24 este prima serie de dispozitive care beneficiază de modelul AI Gemini Pro și de Imagen 2 pe Vertex AI prin cloud, oferite de Google.

Samsung este primul partener Google Cloud care implementează Gemini Pro pe Vertex AI pentru utilizatori. Gemini poate generaliza și înțelege fără probleme, opera și combina diferite tipuri de informații, inclusiv text, cod, imagini și video.

Începând cu aplicațiile originale Samsung, utilizatorii pot profita de funcția de sumarizare în Note, Voice Recorder și Tastatură. Gemini Pro pe Vertex AI oferă dispozitivelor funcții Google Cloud esențiale, inclusiv securitate, siguranță, confidențialitate și conformitatea datelor.

Google și Samsung împărtășesc de multă vreme valori puternic legate de importanța de a face tehnologia mai utilă și mai accesibilă pentru toată lumea. Suntem încântați că seria Galaxy S24 este primul smartphone echipat cu Gemini Pro și Imagen 2 pe Vertex AI. După luni de testare riguroasă și evaluare competitivă, echipele Google Cloud și Samsung au lucrat împreună pentru a oferi cea mai bună experiență Gemini AI de pe Galaxy” a spus Janghyun Yoon, Corporate EVP și Head of Software Office în cadrul diviziei Mobile eXperience, Samsung Electronics.

De asemenea, utilizatorii seriei Galaxy S24 pot beneficia imediat de Imagen 2, cea mai avansată tehnologie de până acum a Google pentru extragerea textului din imagini de la Google DeepMind. Imagen 2 pe Vertex AI permite capabilități sigure și intuitive de editare a imaginilor. Aceste caracteristici pot fi găsite în funcția Generative Edit, în aplicația de Galerie.

Atât Samsung, cât și Google Cloud înțeleg oportunitatea extraordinară de a crea experiențe  semnificative pe telefoanele mobile prin AI generativ care stimulează și întăresc conexiunea și comunicarea pentru milioane de oameni. Cu Gemini, dezvoltatorii Samsung pot profita de infrastructura de clasă mondială Google Cloud, performanța de ultimă oră și flexibilitatea pentru a oferi aplicații sigure, fiabile și captivante pe dispozitivele smartphone Samsung.” a declarat Thomas Kurian, CEO, Google Cloud.

Ca parte a acestui parteneriat, Samsung este unul dintre primii producători care au testat Gemini Ultra, cel mai capabil și cel mai important model Google pentru sarcini extrem de complexe. De asemenea, Seria S24 va folosi Gemini Nano, model larg de limbaj (LLM) integrat pe dispozitiv livrat ca parte a sistemului de operare Android 14.

Parallax

Vizualizari
74
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri