Adi Iacob

VIDEO Roboți chelneri: Un start-up și un local italian au deschis primul restaurant fără angajați din Seul

Thumbnail

Un startup de tehnologie și un local cu specific italian și-au unit forțele pentru a deschide primul restaurant din Seul în care chelnerii sunt înlocuiți de roboți. Experiența clienților începe prin descărcarea unei aplicații cu ajutorul căreia pot să scaneze diferite coduri QR de pe masă pentru a vedea meniul sau plasa o comandă, mâncarea fiind servită de roboți.

Primul restaurant robotizat din Coreea de Sud ― Merry-Go-Kitchen ― și-a deschis porțile în sud-estul Seulului în colaborare cu unicornul de livrare a alimentelor Woowa Brothers, scrie The Korea Herald.

Restaurantul are o bandă pe care roboții transportă tacâmuri, vase, șervețele și băuturi. Pentru a returna roboții după utilizare, clienții apasă un buton roșu de sub banda transportoare, iar aceștia se întorc la bucătărie.

Pentru clienții care stau la mese aflate la distanță de banda transportoare, doi roboți se ocupă de servire. Fiecare dintre aceștia are doi senzori pentru a naviga în restaurant și pentru a găsi masa potrivită evitând obstacolele.

Când robotul ajunge la unui client, acestsa poate ridica vasele și apăsa un buton de pe ecranul său pentru al trimite înapoi în bucătărie.

Reprezentanții startup-ului coreean Woowa Brothers, care a furnizat sistemul pentru restaurantul Merry-Go-Kitchen, spun că pe lângă un loc de luat masa, localul este și un showroom pentru proprietari de restaurante care doresc să-și robotizeze afacerea.

„Scopul nostru final nu este acela de a deschide restaurante fără angajați, ci de a descoperi și adopta cele mai practice soluții de servicii robotizate adecvate pentru fiecare restaurant”, a spus Sung Ho-kyung, purtătorul de cuvânt al Woowa Brothers.

Woowa Brothers, operatorul celei mai importante platforme de livrare de mâncare din Coreea de Sud ― Baedal Minjok ― a fost evaluat la 2,6 miliarde de dolari, după ce a obținut investiții în valoarea de 320 de milioane de dolari în luna decembrie a anului trecut, potrivit publicației coreene TheInvestor.co.kr.

Pe lângă roboți care iau locul chelnerilor, în cadrul proiectului Yori (care înseamnă a găti în coreeană) startup-ul plănuiește să dezvolte roboți capabili să gătească.

Și câteva startup-uri din Europa au ales această nișă. De exemplu, startup-ul francez Pazzi a obținut în luna iunie investiții în valoare de 10 milioane de euro pentru a construi roboți care fac pizza și pentru a deschide primul restaurantul 100% autonom, dotat cu roboți pizzeri.

Pazzi a fost fondat de doi tineri inventatori francezi - Sébastien Roverso și Cyrill Hamon - ingineri pasionați de robotică și electronică încă din copilărie. Echipa de 15 persoane a startup-ului a lucrat cu bucătarul-șef Thierry Graffagnino, pizzer campion mondial, care a creat rețetele pentru pizza produsă de roboții Pazzi, iar inginerii au învățat roboții să replice mișcările pizzerului. 

Parallax

Vizualizari
1228
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri