Claudiu Zamfir

Programatorii ce folosesc MultiversX (Elrond) pentru acțiuni pe blockchain au acces la o nouă resursă prin Google BigQuery

Thumbnail

Compania sibiană de tehnologii blockchain MultiversX (ex Elrond), care stă în spatele criptomondei EGLD, anunță, marți, într-un comunicat transmis StartupCafe.ro, că rețeaua sa este disponibilă pe Google BigQuery, un fel de depozit digital pentru datele stocate în cloud.

Integrarea permite „accesul facil la datele rețelei, Google încorporând fluxurile de date ale MultiversX, făcându-le astfel disponibile instant”, potrivit MultiversX.

Google BigQuery funcționează ca un depozit digital pentru datele stocate în cloud, adresat marilor companii, capabil să gestioneze baze de date de ordinul petabyților, cu un model eficient de tarifare bazat pe nivelul de utilizare. Fiecare utilizator Google poate obține aproape instant informații despre rețeaua MultiversX, precum topul primilor 100 de producători de blocuri, fără a fi nevoie să ruleze software specializat sau să aștepte sincronizarea registrelor.

Alte exemple de interogări rapide disponibile prin setul de date MultiversX sunt: detalii despre cele mai recente blocuri, numărul de tranzacții zilnice, cele mai mari transferuri de EGLD într-un anumit interval de timp sau cele mai utilizate contracte inteligente.

Datele rețelei MultiversX pot fi accesate pe BigQuery la ACEST link.

Programatorii și proiectele care folosesc MultiversX pentru a rula și înregistra acțiuni pe blockchain au acum acces la o nouă resursă în setul de tool-uri digitale pe care le folosesc. Cu ajutorul Google BigQuery, aceștia pot efectua analize detaliate ale produselor pentru a înțelege mai bine comportamentul utilizatorilor și pentru a-și evalua prioritățile de dezvoltare a produselor, spune MultiversX.

„Analiza și interpretarea datelor pentru a scoate la iveală detalii și informații valoroase despre felul în care utilizatorii interacționează cu diferite aplicații reprezintă un domeniu prea puțin explorat în raport cu potențialul imens pentru spațiul Web3. Faptul că Google rezolvă o mare parte din inconveniențele pe care le pot întâmpina proiectele ce construiesc pe MultiversX este un pas important înspre a face posibile aplicații descentralizate (dApps) superioare, mai utile și mai atractive pentru publicul larg” a declarat Lucian Mincu (foto-stânga), CIO (chief information officer) al Fundației MultiversX, citat în comunicatul companiei.

Serviciul este furnizat prin intermediul MultiversX ETL, un instrument care extrage, transformă și alimentează Google BigQuery cu datele rețelei în fiecare oră.

MultiversX se prezintă drept o rețea blockchain publică scalabilă prin sharding, descentralizată prin 3200 de noduri de validatori.

Rețeaua spune că își propune să rezolve 3 „probleme fundamentale”:

  • tranziția de la dial-up la broadband,
  • schimbarea radicală a paradigmei în ceea ce privește experiența utilizatorilor,
  • simplificarea auto-custodiei.

EGLD, criptomoneda românilor de la MultiversX, se tranzacționa la un preț de 52 de dolari și 25 de cenți, marți, în jurul orei 15.00, conform datelor de pe CoinMarketCap.

Parallax

Vizualizari
433
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri