Raluca Abrihan

Premii de 20.000 $ pentru IT-iştii care descoperă bug-uri în aplicaţiile din magazinul Google Play. Doi români în lista celor mai buni specialişti

Thumbnail

Lansat în 2010, programul dedicat IT-iştilor care descoperă bug-uri în aplicaţiile din magazinul Google Play a acordat până în prezent premii de 15 milioane de dolari, cel mai mare premiu fiind de circa 50.000 de dolari, potrivit venturebeat.com. În lista cu cei mai buni “vânători” de bug-uri se află şi doi români.

Google a anunţat că vor fi verificate şi aplicaţiile cu peste 100 de milioane de instalări.

Programul Google Play Security Rewards Program (GPSRP) prin care specialişti din întraga lume pot raporta vulnerabilităţi ale aplicaţiilor din magazinul Google Play oferă premii de până la 20.000 de dolari. Însă, venturebeat.com scrie că, în fucţie de bug-ul descoperit, un IT-ist poate câştiga chiar şi 50.000 de dolari.

Aplicaţiile şi extensiile de Chrome care folosesc abuziv date vor fi eliminate din Google Play şi din Chrome Web Store.

Potrivit regulamentului, specialiştii care găsesc bug-uri trebuie să prezinte vulnerabilităţile în primă fază dezvoltatorului de aplicații şi abia apoi să le raporteze către Google, care va evalua situaţia și va oferi recompensa.

În lista publicată de Google cu cei mai buni ”vânători” de bug-uri se află şi doi români, Adi Ivascu şi Alexandru Coltuneac.

Regulile şi tipurile de bug-uri căutate pot fi găsite aici.

Parallax

Vizualizari
1935
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri