Claudiu Zamfir

IT-iștii pot câștiga până la 10.000 de dolari, la vânătoare de bug-uri pe platforma Libra, criptomoneda inițiată de Facebook

Thumbnail

Facebook și ceilalți membri ai Asociației Libra, care vor să lanseze criptomoneda cu acest  nume, au lansat un program de vânătoare de bug-uri pe platforma sa de blockchain, prin care oferă recompense de până la 10.000 de dolari IT-iștilor din toată lumea, care descoperă vulnerabilități.

Acesta este un nou pas al Facebook și al asociaților săi pe drumul către lansarea criptomonedei, în ciuda opoziției exprimate de lideri ai G7 - grupul celor mai industrializate state, în frunte cu SUA.

Încă din iunie 2019, Facebook a anunțat un program de bug bounty în format restrâns, cu 50 de specialiști în securitate cibernetică, însă acum a deschis vânătoarea către publicul larg.

Facebook a selectat platforma HackerOne să găzduiască vânătoarea de bug-uri. IT-iștii specializați pe securitate pot să se înregistreze AICI pentru programul de bug bounty Libra.

Vânătorii de bug-uri pot obține recompense în funcție de gravitatea vulnetabilității găsite:

  • critică - 10.000 de dolari
  • mare - 5.000 de dolari
  • medie - 1500 de dolari
  • scăzută - 500 de dolari.

Libra Association speră astfel să înlăture orice vulnerabilitate de pe versiunea incipientă, open-source a codului Libra Blockchain. „Acest testnet ne va ajuta să strângem feedback de la comunitate cu privire la direcția proiectului și să lucrăm pentru a asigura o lansare scalabilă, fiabilă și sigură”, spune Libra Association.

Prin vânătoarea de bug-uri, Facebook și asociații săi speră să construiască și o „rețea largă și activă de cercetători în securitate pe tot globul”.

Parallax

Vizualizari
1633
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri