Răzvan Tătaru

OpenAI (ChatGPT) lansează un model de generare de videoclipuri cu ajutorul inteligenței artificiale

Logo-ul OpenAI

OpenAI, startup-ul american de inteligență artificială, a lansat Sora, un model nou care permite generarea de videoclipuri pe baza cerințelor utilizatorilor.

Creatorul ChatGPT a lansat un nou model AI care poate crea videoclipuri de până la 60 secunde pe baza cerințelor în format text.

Videoclipurile generate de Sora pot avea „scene foarte detaliate, mișcări complexe de cameră și personaje cu emoții vibrante”, potrivit postării OpenAI de pe X/Twitter.

Modelul este disponibil pentru experți în securitate cibernetică pentru a identifica potențialele probleme și riscuri pe care le poate aduce Sora, potrivit secțiunii dedicate din site-ul oficial. În plus, acesta mai este valabil și pentru câțiva artiști, designeri și cineaști pentru a primi feedback despre modul în care funcționează.

Ce este OpenAI

Elon Musk, Sam Altman și alți antreprenori au fondat în 2015 OpenAI, o organizație pentru studierea și combaterea posibilelor riscuri legate de utilizarea inteligenței artificiale pe scară largă, în viitor. 

Musk a părăsit OpenAI pentru că nu s-a înțeles cu asociații asupra planurilor de dezvoltare. De cealaltă parte, Sam Altman a rămas la conducerea OpenAI, ocupând funcția de CEO.

Până acum, în OpenAI au investit Microsoft, fondul de capital de risc Khosla Ventures și fundația lui Reid Hoffman, co-fondator LinkedIn. OpenAI a lansat „robotul” ChatGPT (Generative Pre-trained Transformer) în noiembrie 2022.

Parallax

Vizualizari
334
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri