Redacția StartupCafe.ro

Microsoft și OpenAI (ChatGPT) avertizează cu privire la atacurile cibernetice îmbunătățite cu inteligență artificială

Scriere de cod

Instrumentele cu inteligență artificială sunt folosite de hackeri pentru a-și îmbunătăți atacurile cibernetice, avertizează OpenAI și Microsoft, potrivit News.ro.

Startup-ul AI și gigantul tech american au lansat un avertisment comun cu privire la faptul că hackerii folosesc deja modele lingvistice pentru a-şi consolida tacticile. Față de alte entităţi, cele două companii americane vin şi cu dovezi.

Acestea spun că grupuri de hackeri chinezi, ruşi, iranieni şi nord coreeni au folosit deja instrumente precum ChatGPT pentru a crea scripturi mai bune şi pentru a-şi îmbunătăţi tehnicile de comunicare.

Acestea din urmă sunt folosite pentru a crea campanii de phishing mai convingătoare, în urma cărora utilizatorii sunt păcăliţi mai uşor să ofere informaţii personale.

Există şi situaţii cu implicaţii militare. De exemplu, Strontium, un grup de hackeri susţinut de spionajul rus, a folosit IA pentru a descifra protocolul de comunicaţii al sateliţilor, informaţiile radarelor şi diverşi alţi parametrii tehnici sensibili.

Avertismentul celor două companii vine în condiţiile în care propriile instrumente de AI, ChatGPT şi Copilot, pot fi folosite de hackeri în atacuri.

Parallax

Vizualizari
194
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.594
Just for testing :

interaction: 0.75

popularity: 0.94

publishing: 3.1

expertise: 0.08

rating: 1.594

Articole publicate : 949
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri