Adi Iacob

Jocuri video și modă: Louis Vuitton creează înfățișări noi pentru eroii din League of Legends

Thumbnail

Popularul joc video League of Legends face un pas în lumea modei. Dezvoltatorul jocului video, Riot Games, a anunțat un nou parteneriat cu Louis Vuitton, care va realiza designul atât pentru obiecte din joc, cât și din lumea reală.

Din păcate, nu știm încă cum vor arăta acestea, dar știm că vor exista două componente principale. În primul rând, Louis Vuitton va crea o carcasă pentru Summoner’s Cup — trofeul oferit în fiecare an echipei care câștigă Campionatul Mondial de League of Legends (LOL), scrie The Verge. Evenimentul din acest an va începe la Berlin, pe 2 octombrie și se va termina cu finala din 10 noiembrie de la Paris. Reprezentanții Riot Games spun că husa creată de casa de modă franceză „va prezenta atât elemente tradiționale Louis Vuitton, cât și elemente de high-tech, inspirate din universul League of Legends”.

Nu este prima dată când Louis Vuitton creează astfel de cutii pentru trofee. În trecut, casa de modă a realizat carcase pentru de trofee pentru evenimente precum Cupa Mondială și French Open. Naz Aletaha, oficialul Riot care se ocupă de parteneriate, spune că Louis Vuitton își dorea de mult timp să realizeze ceva similar pentru cel mai mare spectacol anual de League of Legends. 

Parteneriatul se extinde și în lumea virtuală. Nicolas Ghesquière, directorul artistic al Louis Vuitton pentru colecțiile dedicate femeilor, va proiecta o serie de skin-uri (înfățișări ale personajelor din joc) pentru eroii din joc. 

Atât skin-urile, cât și carcasa pentru trofeu vor fi dezvăluite la un moment dat în timpul campionatului mondial de LOL care durează o lună.

Modă + gaming = un nou trend

Aceasta nu este prima dată când Louis Vuitton se implică în gaming. Casa de modă franceză a lucrat anterior la personajul din Final Fantasy XIII — Lightning. Dar, colaborarea cu Riot Games vine într-un moment în care industria modei devine mai strâns legată de industria jocurilor video și e-sports. 

De exemplu, Nike a semnat un acord la începutul acestui an pentru a face tricouri pentru League of Legends Pro League din China, care urmează să debuteze la Campionatul Mondial de LOL din octombrie.  

De asemenea, cel mai popular gamer de pe platforma de streaming video Twitch (care s-a mutat recent pe platforma rivală a Microsoft - Mixer) ― Tyler Blevins, cunoscut pe internet ca Ninja ― este primul gamer care a semnat cu Adidas.

Reprezentanții Adidas au spus într-un inverviu acordat celor de la Engadget că acordul cu Ninja este modul în care compania își arată angajamentul și susținerea culturii gamerilor și „susține creatorii care excelează în domeniul lor”. Tânărul a semnat în trecut parteneriate cu o varietate de companii - inclusiv Samsung, Red Bull, Uber Eats și NZXT. 

Parallax

Vizualizari
1325
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri