Adi Iacob

Legea UE care obligă mașinile electrice să emită zgomot

Thumbnail

Începând cu 1 iulie, toate vehiculele electrice cu patru sau mai multe roți din Uniunea Europeană vor trebui să emită zgomot (la un nivel minim de 56 de decibeli) dacă mașina se deplasează cu 20 km/h sau mai lent.

Acest lucru are sens având în vedere că mașinile electrice nu emit nici unul dintre zgomotele motorului cu care ne-am obișnuit de la vehiculele standard, care funcționează cu combustibil fosil. Faptul că pietonii vor auzi mașinile ar putea spori siguranța persoanelor cu deficiențe de vedere, precum și a celor care au obiceiul de a merge în trafic în timp ce se uită la telefon.

Prin urmare, legislația UE va impune producătorilor de mașini electrice să instaleze un dispozitiv capabil să emită sunete diferite atunci când vehiculul accelerează sau decelerează, scrie New Atlas

Totuși, acestea nu vor fi foarte zgomotoase - nivelul de 56 de decibeli este este similar cu nivelul sunetului emis de un frigider - însă suficient pentru a avertiza pietonii că o mașină este aproape, menționează The Next Web.

Dar din noua legislație lipsește un detaliu interesant: nu menționează ce sunet trebuie să fie. Acest lucru deschide o serie de posibilități: ce vor folosi producătorii? Lătratul unui câine?  O înregistrare a șoferilor de Formula 1 care imită sunetele mașinilor de curse? 

De fapt, se pare că producătorii de automobile lucrează de mai mulți ani împreună cu cercetătorii la acest aspect, iar cele mai multe mașini electrice au deja sunete artificiale (vezi videoclipurile de mai jos). 
 

Parallax

Vizualizari
3609
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri