Răzvan Tătaru

Instagram introduce o funcție de limitare a interacțiunilor pentru combaterea abuzului online

Aplicatia Instagram a sarit de 2 miliarde de utilizatori

Instagram, platforma dezvoltată de Meta (Facebook), introduce o funcție prin care utilizatorii pot alege să nu primească mesaje, comentarii și etichetări de la conturi care nu-i urmăresc, potrivit TechCrunch.

Funcția exista în fază de test încă din anul 2021, potrivit sursei citate, dar acum aceasta este extinsă către toți utilizatorii, cu precădere către adolescenți.

Aceasta este activată în mod implicit pentru adolescenți. Aceștia vor putea să vadă comentarii, mesaje, răspunsuri la story-uri, etichete și mențiuni doar de la grupul de „prieteni apropiați” (Close Friends), iar celelalte conturi vor fi ignorate.

Instagram afirmă că este menită în mod special să protejeze oamenii de bullying și hărțuire. Conturile care nu fac parte din grupul „Prieteni apropiați” al unei persoane pot interacționa în continuare cu aceasta, dar activitatea lor nu va apărea în feed.

Totodată, adolescenții pot limita interacțiunile cu urmăritorii recenți, de exemplu conturile care au început să îi urmărească în ultima săptămână, sau conturi pe care nu le urmăresc.

În plus, compania adaugă noi funcționalități la „Restrict” (Restricționare), funcție care permite utilizatorilor să limiteze interacțiunile din partea anumitor conturi fără a le bloca. Instagram va ascunde toate comentariile de la conturile restricționate, iar acestea nu vor putea să eticheteze sau să menționeze utilizatorii care-i restricționează.

În luna aprilie a acestui an, compania lui Zuckerberg anunța alte măsuri pentru protejarea tinerilor pe Instagram, printre care o opțiune de ascundere a pozelor nud din conversațiile private, așa cum am mai scris pe StartupCafe.ro.

Parallax

Vizualizari
58
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri