Răzvan Tătaru

Instagram va ascunde pozele nud din conversațiile de pe platformă

Thumbnail

Compania lui Mark Zuckerberg anunță o opțiune în Instagram prin care pozele nud din conversații vor fi ascunse implicit pentru utilizatorii sub 18 ani și opțional pentru adulții care activează filtrul.

Meta (Facebook) testează mai multe funcții care să protejeze copiii de imagini explicite și abuz online, potrivit unei postări de pe blogul oficial. Una din aceste funcții este „Nudity Protection in DMs” (Protecție împotriva nudității în mesajele directe).

Compania testează momentan funcția, care va ascunde imaginile detectate ca având nuditate și introduce ecrane informative înainte de a trimite imagini de acest fel pentru utilizatori.

Cei care au mai puțin de 18 ani vor avea setarea activată la nivel global, iar adulții vor fi informați despre aceasta pentru a o putea activa.

„Când protecția împotriva nudității este activată, persoanele care trimit imagini ce conțin nuditate vor vedea un mesaj care le reamintește să fie precauți atunci când trimit fotografii sensibile și că pot anula trimiterea acestor fotografii dacă s-au răzgândit”, explică Meta.

Totodată, când utilizatorii încearcă să trimită o poză nud primită, vor primi o informare să reconsidere acțiunea.

Cei care au activată opțiunea nu vor vedea fotografiile sensibile din prima, ci vor fi nevoite să accepte dacă vor să vadă imaginea sau nu, alături de un mesaj prin care pot să dea block persoanei respective sau să raporteze conversația.

Protecția împotriva nudității în mesaje directe” folosește învățarea automată pe dispozitiv pentru a analiza dacă o imagine trimisă într-un mesaj direct pe Instagram conține nuditate. Deoarece imaginile sunt analizate direct pe dispozitiv, funcția va fi disponibilă și în conversațiile criptate end-to-end, unde Meta nu va avea acces la aceste imagini - decât dacă cineva alege să le raporteze.

În plus, Meta a declarat că dezvoltă tehnologii prin care să descopere potențiale conturi care care se pot implica în escrocherii de tip sextorsiune, pe baza unei serii de semnale care ar putea indica un astfel de comportament.

Sextorsiunea este o formă de șantaj prin care persoanele care trimit imagini cu caracter explicit sau nuditate sunt amenințate cu publicarea acestora fără consimțământ.

Acestea vin în contextul în care Meta, alături de Google, Snap, Discord, Twitch și alți giganți tech sunt parte a programului Lantern, prin care platformele sociale pot distribui informații despre conturi și activități care ar putea încălca politicile lor de siguranță a copiilor, despre care am mai scris pe StartupCafe.ro.

Parallax

Vizualizari
116
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri