Raluca Abrihan

Google testează "Short Videos" ce ar putea fi un concurent pentru TikTok

Thumbnail

Google Discover adaugă o nouă funcţie, "Short Videos",  prin care utilizatorii vor putea urmări o serie de videoclipuri scurte, la fel ca cele din TikTok, aplicaţia chineză ce ar putea fi cumpărată de Microsoft.

În timp ce statutul TikTok este atât de disputat în ultima perioadă din cauza problemelor ce ţin de securitatea datelor colectate de aplicaţia chineză, ce a fost interzisă în India şi s-a pus problema interzicerii ei şi în Statele Unite, Google vine cu o nouă funcţie "Short Videos". Aceasta propune o serie de videoclipuri scurte care să ruleze pe pagina Google Discover - pe care utilizatorii de Android o pot urmări în partea stângă a ecranului sau direct în aplicaţia Google, disponibilă şi pentru utilizatorii iOS, scrie 9to5google.com.

Această nouă funcţie vine după recenta lansare a funcţiei “Stories”, modelul implementat de Snapchat, iniţial, iar adoptat apoi și de alte aplicații de socializare precum Instagram, Facebook sau WhatsApp.

Totuşi, unele surse din presă susţin că această nouă funcţie se va suprapune cu YouTube Shorts, care ar urma să fie lansată până la finele acestui an.

Compania americană Microsoft se află în discuţii cu proprietarul TikTok pentru a prelua afacerile din SUA ale aplicației chineze, pentru ca apoi datele personale ale utilizatorilor americani să fie transferate în SUA și șterse de pe serverele din afara Statelor Unite. Totodată, şi Oracle şi-a manifestat interesul de a cumpăra TikTok.

 

Parallax

Vizualizari
755
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri