Claudiu Zamfir

Microsoft: Ne vom putea asigura că datele americanilor, deținute de TikTok, vor fi transferate în SUA

Thumbnail

Compania americană Microsoft vrea să discute până pe 15 septembrie 2020 cu proprietarul TikTok pentru a prelua afacerile din SUA ale aplicației chineze, pentru ca apoi datele personale ale utilizatorilor americani să fie transferate în SUA și șterse de pe serverele din afara Statelor Unite.

Microsoft a anunțat oficial, după o discuție avută de CEO-ul companiei, Satya Nadella, cu președintele Donald Trump, că este pregătită să exploreze o eventuală preluare a afacerilor din SUA ale aplicației social media TikTok, deținută de compania chineză ByteDance.

Microsoft vrea să preia serviciile TikTok din SUA, Canada, Australia și Noua Zeelandă.

„Viitoarea structură ar urma să fie construită pe experiența TikTok pe care o îndrăgesc utilizatorii în acest moment, adăugând securitate, protecție a vieții private și siguranță digitală de clasă mondială. Modelul de operare a serviciului ar urma să fie construit pentru a le asigura utilizatorilor transparență, precum și supravegherea de securitate potrivită din partea guvernelor, în țările respective.

Printre altele, Microsoft se va putea asigura că toate datele personale ale utilizatorilor americani ai TikTok vor fi transferate și păstrate în Statele Unite. În măsura în care astfel de date sunt stocate și copiate în afara Statelor Unite, Microsoft se va asigura că vor fi șterse de pe serverele din afara țării, după ce vor fi fost transferate”, a anunțat compania IT americană.

Parallax

Vizualizari
353
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri