Adi Iacob

VIDEO Google lansează un ghid vocal în Maps, creat pentru persoanele cu deficiențe de vedere

Thumbnail

Google Maps poate ajuta acum persoanele cu deficiențe de vedere să ajungă mai ușor la destinație cu ajutorul unui ghid vocal care îi anunță când sunt pe calea cea bună, îi avertizează atunci când există un trotuar ocupat în față sau calculează cât de departe este următoarea stradă pe care trebuie să meargă la stânga sau dreapta.

Potrivit unei postări pe blogul Google, aceste noi funcții sunt sunt acum disponibile pe iOS și Android, dar în acest moment pot fi folosite numai în limba engleză în Statele Unite și în limba japoneză, în Japonia. 

Compania spune că aplicația va suporta curând multe limbi și va fi disponibilă în mai multe țări.

Inițiativa a fost condusă de Wakana Sugiyama, un analist financiar al Google care locuiește în Tokyo. Ea are deficiențe de vedere și spune că drumul de acasă spre biroul este un traseu pe care se simte confortabil, deoarece este familiarizată cu el, însă un loc nou și necunoscut poate fi o experiență intimidantă.

„Unele dintre cele mai presante preocupări ale mele includ să știu dacă merg pe calea cea bună sau dacă o pot traversa o stradă în siguranță. De asemenea, mă întreb frecvent dacă am ratat vreo direcție, dacă sunt pe partea corectă a străzii la momentul potrivit și, bineînțeles, dacă am ajuns la destinația mea sau dacă am trecut deja de ea", spune Wakana Sugiyama.

Sugiyama se numără printre cei 36 de milioane de persoane nevăzătoare la nivel global — o cifră care se ridică la 253 de milioane de oameni atunci când vorbim de persoanele cu diferite deficiențe de vedere (afecțiunile includ glaucomul, degenerarea retinei și retinopatia diabetică, printre altele).

Parallax

Vizualizari
327
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri