Adi Iacob

Google lansează noua sa boxă inteligentă cu display: Nest Hub Max, o combinație între boxa Home și camera de securitate Nest

Thumbnail

Data de 9 septembrie este aici și așa cum a anunțat, Google lansează astăzi în magazine noul Nest Hub Max — o boxă inteligentă cu ecran tactil de dimensiunea unei tablete și o cameră inteligentă — în SUA, Marea Britanie și Australia, la prețul de 229 de dolari. Iată cu ce funcții noi vine produsul a două divizii hardware, deținute de Google, care au fuzionat.

Au trecut câteva luni de când mai multe informații despre Nest Hub Max s-au scurs în presa internațională, produsul fiind apoi anunțat oficial de Google, dar așteptarea a luat sfârșit. Nest Hub Max este deja disponibil pentru a fi cumpărat pe Google Store și magazinul online Best Buy și este deja listat pe alte câteva site-uri, dar acestea încă nu preiau comenzi.

Dispozitivul este produsul unei fuziuni a două divizii hardware deținute de Google: Nest și Google Home. Din luna mai, în loc să vândă mai multe produse inteligente pentru casă de la Nest și mai multe modele de difuzoare inteligente de la Google, compania a decis să combine cele două divizii. 

Nest Hub Max este un follow-up al Google Home Hub, cu ecran mai mic, lansat în toamnă. Principala diferență față de Home Hub este că Nest Hub Max are ecranul mai mare. Ecranul modelului Nest este de 10 inch - față de 7 inch la Home Hub - cu o rezoluție relativ mică - de 1280 x 800 pixeli. Dar, rezoluția relativ scăzută nu a afectat deloc experiența utilizatorilor Home Hub și bănuiesc că același lucru se va aplica și în cazul Nest.

Celălalt lucru care este mai mare la Nest este sistemul audio. Dispozitivul este dotat cu două tweetere frontale de 10W și un subwoofer de 30W pe spate. 

Thumbnail

Pe lângă asta, probabil cea mai importantă diferență față de predecesorul său este că Nest Hub Max are cameră. Există un comutator fizic pe spate pentru a opri camera, dar, din nefericire, și microfonul se oprește în același timp. Totuși, utilizatorii pot dezactiva doar camera foto, lăsând microfonul funcțional prin intermediul unui meniu software. 

Thumbnail

Camera poate face trei lucruri, dintre care două sunt noi și interesante. 

  • Caracteristica care nu este atât de nouă sunt apelurile video. Dispozitivul este compatibil cu Google Duo și, precum Facebook Portal, are o funcție prin care camera încearcă să păstreze chipurile umane centrate. Camera are un câmp de vedere de 127 de grade, iar senzorul este de 6,5 megapixeli.
  • Nest Hub Max poate deveni o cameră de securitate Nest. 
  • Google încearcă folosească funcții de computer vision cu ajutorul camerei. Utilizatori pot, de exemplu, să țină palma ridicată spre cameră de oriunde din cameră pentru a întrerupe (sau reporni) o melodie sau un videoclip redat de dispozitiv. 

De asemenea, Nest Hub Max poate fi conectat la camerele de securitate Nest sau la soneria Nest, pentru a urmări imaginile direct pe display-ul dispozitivului.

Thumbnail

Pe lângă asta, de la începutul acestui an, asistentul vocal instalat pe boxele inteligente Google (incusiv Nest Hub Max) poate traduce în timp real, în 26 de limbi, conversații simple și din limba romană. Funcția interpreter mode, anunțată de Google în ianuarie, la CES 2019, este disponibilă și pentru dispozitivele folosite de utilizatorii români.

Funcția poate fi activată cu comanda ”Hey, Google/Ok, Google be my intepreter for Romanian/German”, de exemplu. După activarea funcției, utilizatorul poate rosti în limba română fraze scurte pe care boxa inteligentă le traduce în limba dorită.

StartupCafe.ro a testat funcția interpreter mode pe predecesorul Nest Hub Max — Google Home Hub:

 

Parallax

Vizualizari
1971
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri