Furtul de criptomonede a produs pierderi de 4,5 miliarde dolari, anul trecut
Powered By
Raluca Abrihan

Furtul de criptomonede a produs pierderi de 4,5 miliarde dolari, anul trecut

Thumbnail

Pierderile cauzate de infracţiuni şi fraude cu criptomonede a crescut cu aproape 160%, ajungând la 4,5 miliarde de dolari, chiar dacă pierderile cauzate de hacking sunt în scădere, potrivit unui studiu citat de Reuters.

Pierderea utilizatorilor și a investitorilor de criptomonede din cauza fraudei și a deturnării de monede digitale a crescut de mai mult de cinci ori, anul trecut, în timp ce  furturile online au scăzut cu 66%, arată un raport al companiei CipherTrace.

"Am observat o creştere foarte mare în rândul fraudelor puse la cale de utilizatori rău intenționat care păcălesc victimele prin diferite metode, iclusi schemele Ponzi", a declarat Dave Jevans, directorul executiv al CipherTrace.

"Atacurile din interiorul organizațiilor duc la pierderi mari de fonduri şi au consecințe majore asupra ecosistemului de dezvoltare a criptomonedelor", a mai adăugat ei.

Anul trecut au avut loc două lovituri frauduloase importante, care au dus la creşterea semnificativă a pierderilor:

  • PlusToken - o schemă piramidală (Ponzi), care a implicat un portofel de criptomonede şi schimb valutar, a provocat utilizatorilor şi clienţilor pierderi în valoare de 2,9 miliarde de dolari
  • QuadrigaCX - după moartea fondatorului (Gerald Cotten), exchange-ul de criptomonede canadian datorează utilizatorilor săi 190 de milioane de dolari și nu poate accesa majoritatea fondurilor
Parallax

Vizualizari
1204
Conţinut
Parerea ta despre articol
Smart Tech

Changeneers caută acele proiecte și soluții care pot avea un impact real pozitiv asupra comunității. www.changeneers.ro
Secțiunea Smart Tech este susținută de Samsung.

Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 

  Ultimele știri