Raluca Abrihan

Furtul de criptomonede a produs pierderi de 4,5 miliarde dolari, anul trecut

Thumbnail

Pierderile cauzate de infracţiuni şi fraude cu criptomonede a crescut cu aproape 160%, ajungând la 4,5 miliarde de dolari, chiar dacă pierderile cauzate de hacking sunt în scădere, potrivit unui studiu citat de Reuters.

Pierderea utilizatorilor și a investitorilor de criptomonede din cauza fraudei și a deturnării de monede digitale a crescut de mai mult de cinci ori, anul trecut, în timp ce  furturile online au scăzut cu 66%, arată un raport al companiei CipherTrace.

"Am observat o creştere foarte mare în rândul fraudelor puse la cale de utilizatori rău intenționat care păcălesc victimele prin diferite metode, iclusi schemele Ponzi", a declarat Dave Jevans, directorul executiv al CipherTrace.

"Atacurile din interiorul organizațiilor duc la pierderi mari de fonduri şi au consecințe majore asupra ecosistemului de dezvoltare a criptomonedelor", a mai adăugat ei.

Anul trecut au avut loc două lovituri frauduloase importante, care au dus la creşterea semnificativă a pierderilor:

  • PlusToken - o schemă piramidală (Ponzi), care a implicat un portofel de criptomonede şi schimb valutar, a provocat utilizatorilor şi clienţilor pierderi în valoare de 2,9 miliarde de dolari
  • QuadrigaCX - după moartea fondatorului (Gerald Cotten), exchange-ul de criptomonede canadian datorează utilizatorilor săi 190 de milioane de dolari și nu poate accesa majoritatea fondurilor

Parallax

Vizualizari
1241
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri