Adi Iacob

Parole pierdute şi datorii de 190 milioane de dolari, după moartea fondatorului unui exchange de criptomonede

Thumbnail

După moartea fondatorului, un exchange de criptomonede canadian datorează utilizatorilor săi 190 de milioane de dolari și nu poate accesa majoritatea fondurilor, potrivit unor documente obținute de publicația de specialitate CoinDesk.

Într-o declarație în instanță, Jennifer Robertson, văduva fondatorului QuadrigaCX - Gerald Cotten - a afirmat că exchange-ul datorează clienților săi aproximativ 250 milioane de dolari canadieni (CAD), atât în criptomonede, cât și în monede fiat. 

Potrivit CoinDesk, 115.000 de utilizatori au 70 milioane dolari canadieni în fiat și 180 milioane dolari canadieni în criptomonede pe platformă.

Exchange-ul deține aproximativ 26.500 de bitcoini (circa 92,3 milioane dolari), 11.000 de bitcoin cash (aproximativ 1,3 milioane de dolari), 11.000 de bitcoin cash SV (circa 707.000 dolari), 35.000 de bitcoin gold (352.000 dolari), aproape 200.000 litecoin (6,5 milioane dolari) și aproximativ 430.000 ether (46 milioane dolari) - în valoare totală de 147 milioane dolari.

Nu este clar câte criptomonede sunt stocate într-un portofel electronic offline (cold wallet) și câte sunt păstrate într-un portofel electronic online (hot wallet). Un hot wallet reprezintă un mod de a stoca criptomonedele în cloud, ceea ce înseamnă ca aceste portofele electronice sunt conectate tot timpul la internet - ceea ce le face vulnerabile la atacuri ciberneticec. Cold wallet-ul este un stick special, criptat. Parolele pentru acest tip de portofel electronic trebuie salvate în format fizic (scrise pe hârtie), iar în cazul pierderii acestor coduri, criptomonedele nu pot fi accesate. 

Soția fondatorului QuadrigaCX a declarat în instanță că "procedura obișnuită era ca (fondatorul și CEO-ul QuadrigaCX - Gerald Cotten) să mute majoritatea monedelor digitale într-un cold wallet ca o modalitate de a proteja criptomonedele de hackeri sau de alte atacuri cibernetice".

Ea a adăugat că Gerald Cotten era singurul care era responsabil cu mutarea banilor, iar ceilalți membri ai echipei nu au reușit să acceseze portofelele offline ale exchange-ului de la moartea acestuia.

De asemenea, există posibilitatea ca unele dintre fondurile Quadriga să fie stocate pe alte exchange-uri de criptomonede, deși acest lucru nu a fost confirmat, a mai precizat Jennifer Robertson.

Cotten a decedat din cauza bolii Crohn, în Jaipur, India, la începutul lunii decembrie 2018. Exchange-ul a anunțat moartea sa la începutul lunii ianuarie. 

Soția sa a spus că nu deține documente cu informații despre afacerile QuadrigaCX sau companiile afiliate. Totuși, ea deține laptopul lui Cotten, însă dispozitivul este criptat și nu are și parola. Un specialist a fost angajat pentru a încerca să recupereze conținutul laptopului, însă nu a avut succes până în prezent.

  • Declarația lui Jennifer Robertson:

Jennifer Robertson Affidavit by on Scribd

Parallax

Vizualizari
6466
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri