Razvan Tataru

Franța întrerupe vânzările de iPhone 12 în urma radiațiilor detectate

iPhone 12

Autoritatea franceză de supraveghere a radiațiilor, ANFR, anunță suspendarea vânzărilor de telefoane iPhone 12, în urma unor teste care arată un nivel de radiații emise peste limita admisă, potrivit TechCrunch.

ANFR a testat Rata Specifică de Absorbție(SAR) a radiațiilor emise de către iPhone 12, telefon pus la vânzare în anul 2020.

Rezultatele au arătat o rată de absorbție a radiațiilor de 5.74 W/kg „la nivelul membrelor”, adică în situațiile în care telefonul este ținut în mână sau când stă într-un buzunar de pantaloni.

Limita ratei de absorbție admisă „la nivelul membrelor” la nivel european este de 4 W/kg, iar astfel s-a constatat trecerea telefoanelor peste pragul permis.

„Apple trebuie să ia imediat toate măsurile necesare pentru a împiedica punerea pe piață a telefoanelor vizate prezente în lanțul de aprovizionare. În ceea ce privește telefoanele deja vândute, Apple trebuie să ia în cel mai scurt timp măsuri corective pentru a face telefoanele vizate conforme. În caz contrar, compania Apple va trebui să le cheme înapoi”, declară Autoritatea într-un comunicat de presă.

Apple poate rezolva această problemă printr-o actualizare de software, potrivit sursei citate.

Cu puțin înainte de lansarea comunicatului de presă de către autoritatea franceză, Apple lansa noile modele iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro și iPhone 15 Pro Max.

Parallax

Vizualizari
5354
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri