Claudiu Zamfir

Finanțare de 500 milioane dolari obțintă de compania IT Palantir

Thumbnail

Compania IT americană Palantir, care lucrează și pentru serviciul american de spionaj CIA, a obținut, vineri, o investiție de 500 de milioane de dolari de la o mare firmă de asigurări din Japonia.

Finanțarea acordată de Sompo Holdings vine în contextul în care Palantir a cunoscut o cerere mare pentru serviciile sale de big data, din partea unor companii și guverne, pentru gestionarea crizei coronavirus COVID-19, remarcă Reuters.

Astfel, Palantir ajunge la investiții totale de cel puțin 2,5 miliarde de dolari, înainte de o posibilă listare la bursă, conform Crunchbase.com.

Nu a fost făcută publică valoarea la care a fost estimată Palantir pentru runda de finanțare de vineri. În 2015, compania a fost evaluată la 20 de miliarde de dolari, cu ocazia unei investiții obținute atunci.

Palantir a fost fondată în anul 2004 de antreprenorul germano-american Peter Thiel, cofondator al Pay Pal, care este și unul dintre primii investitori importanți în Facebook. Alți cofondatori ai Palatir sunt Alexander Karp, Garry Tan, Nathan Gettings și Stephen Cohen. Thiel este președinte al companiei, iar Karp este CEO.

Firma este botezată după o piatră magică, folosită pentru clarviziune, din romanele fantastice ale scritorului englez  J. R. R. Tolkien. Palantir se ocupă de colectare și analiză de date pentru decidenți din zona guvernelor și a sectorului bancar în special. Printre altele, compania de big data ar fi ajutat autoritățile americane în găsirea și eliminarea teroristului Osama bin Laden, după cum a scris presa internațională.

Parallax

Vizualizari
1005
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri