Raluca Abrihan

Facebook şi Microsoft lansează un concurs de indentificare a video-urilor deepfake. Premii de 10 milioane dolari

Thumbnail

Facebook, Microsoft şi câteva universităţi de prestigiu fac echipă pentru a detecta videoclipurile modificate cu ajutorul inteligenţei artificiale în scopul manipulării publicului. Competiţia va oferi granturi şi premii în valoare totală de 10 milioane de dolari, potrivit Reuters.

Facebook, Microsoft, the Partnership on AI şi cercetători de la Cornell Tech, MIT, Oxford, UC Berkeley, Universitatea din Maryland, College Park şi Universitatea Albany-SUNY organizează o competiţie pentru industria IT prin care oferă granturi, premii şi finanţări pentru ca specialiştii să dezvolte sfot-uri care să poată detecta videoclipurile modificate prin tehnlogia deepfake.

Acestă tehnologie, folosită de aplicaţii precum FaceApp sau Zao, utilizează inteligenţa artificială pentru a modifica vocea şi persoanelor dintr-un clip video sau dintr-o fotografie.

Dincolo de aplicaţiile pentru divertisment, tehnologia deepface a început să fie folosită fie pentru a manipula, în special în campanii politice sau de marketing, sau chiar furturi şi înşelătorii.

Programul lansat de Facebook se numeşte Deepfake Detection Challenge (DDC) şi îşi propune, totodată, crearea de video-uri deepfake pentru a testa în profunzime această nouă tehnologie.

DDC este lansat şi în contextul apropierii alegerilor electorale prezidenţiale din Statele Unite, reţelele de socializare aflându-se sub presiunea autorităţilor care le cer să se asigure ca nu vor fi folosite ca unelte de manipulare a electoratului.

Citeşte aici mai multe despre tehnolgia deepfake

Parallax

Vizualizari
2476
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri