Raluca Abrihan

Varianta chinezească a "FaceApp", ajunsă virală peste noapte - probleme de securitate privind imaginea utilizatorilor

Thumbnail

Lansată săptămână trecută, Zao, o aplicaţie în care încarci selfie-urile pe care le editează automat făcând imaginea celor din fotografie să semene cu a unor vedete, precum FaceApp, a reuşit într-o singură zi să ajungă la câteva milioane de vizualizări. Însă, la fel ca FaceApp, şi aplicaţia chinezească este acuzată ca ar încălca grav regulamentele de protecţia datelor.

Zao a fost publicată în magazinul de aplicaţii  iOS App Store vineri şi a ajuns virală în timp foarte scurt.

Utilizatorii se loghează cu ajutorul numărului de telefon, îşi încarcă fotografiile/selfieurile şi au la dispoziţie o serie de video-uri cu diferite vedete, iar imaginea lor este suprapusă aspura celei a unei vedete din vide-ul respectiv şi editată în aşa fel încît cele doua persoane să semene.

Cele mai căutate imagini sunt cele ale lui DiCaprio şi Marilyn Monroe.

Însă tehnologia din spatele aplicaţiei ridică multe semne de întrebare.

Odată instalată aplicaţia, pentru a o folosi, utilizatorul trebuie să cedeze dreptul de folosinţă asupra fotografiilor încarcate în aplicaţie către MOMO inc, o companie de divertisment care ar putea folosi aceste imagini în scopuri de marketing, scrie Forbes.com. Compania este listata la bursa din New York, încă din 2014.

O problemă similiară a fost semnalată în presă în urmă cu câteva luni în legătură cu o altă aplicaţie similiară, FaceApp.

  • Vezi aici povestea FaceApp

FaceApp, o aplicație rusească ce folosește tehnologia rețelelor neurale pentru a transforma fotografiile utilizatorilor, a dat naștere unei serii de controverse după ce presa interanțională a scris că firma din spatele aplicației ar stoca și folosi foarte multe date ale celor care o instalează.

FaceApp a fost lansată în 2017 de startup-ul rusesc Wireless Lab şi a devenit extrem de populară, fiind cea mai descărcată aplicație în lunile iunie-iulie atât din magazinul de aplicații pentru iOS, App Store cât și din Google Play, după ce multe vedete au postat pe rețelele de socializare selfie-uri editate de această aplicație.

 

 

Parallax

Vizualizari
670
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri